utorok, 06 december 2016 20:56

Revúcej dominujú vianočné trhy, výstava kolekcií i večer s Mikulášom

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V piatok 2. a v sobotu 3. decembra 2016 bol pre obyvateľov Revúcej a jej návštevníkov okrem vianočných trhov, tradičnej kapustnice, výborného punču, vareného vínka a horúcej medoviny, pripravený aj pestrý predvianočný kultúrny program, ktorý zorganizovalo Mesto Revúca a MsKS v Revúcej.
V piatok o 9:30 sa pred budovou Súkromnej strednej odbornej školy uskutočnila prezentácia

vianočných gastrošpecialít a pečiva. O 10:00 hodine sa otvorili vianočné trhy a súťaž vo varení kapustnice. V pásme programu „Vianoce očami detí“ sa predstavili deti z materských a základných škôl. Na pravé poludnie sme sa zahriali pri vystúpení Základnej umeleckej školy. O 13:00 hodine sa súťaž vo varení kapustnice vyhodnotila. Najlepšiu kapustnicu uvarili zamestnanci supermarketu BILLA, druhé miesto patrilo Mestskému úradu na treťom mieste sa umiestnil OR Policajného zboru. Bez cien však nakoniec neodišlo žiadne družstvo. Po krátkej pauze nám zaspieval a zavinšoval FS Spod Kohúta a DFS Lykovček. O 15:00 hodine sa podával Vianočný punč, chvíle pri punči nám spríjemnil Mikuláš so svojím veselým programom a sladkým prekvapením, ktorý nám aj spolu so svojimi pomocníkmi o 16:15 hodine rozsvietil vianočný stromček.
Potom sme sa mohli presunúť do vestibulu MsKS, kde sa o 16:30 hod. začala prezentácia kolekcií vianočných ozdôb Beromi, počas ktorej sa návštevníkom podával vianočný punč.
V pondelok o 17:00 hod. sa v MsDK uskutočnil Večer s Mikulášom, kde sa o mikulášsky program postaral revúcky ochotnícky súbor REV. Detičky si za básničku, alebo pesničku odniesli sladký balíček.
Mgr. Martina Urbanová

Fotografie Peter Poboček

 

 

Čítať 3744 krát Naposledy zmenené štvrtok, 08 december 2016 17:06

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!