nedeľa, 23 máj 2010 12:14

Jelšavskí žiaci sa prejavili ako úspešní riešitelia matematických súťaží

Napísal(a) Mgr. Eva Nováková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Jarné obdobie je už tradične obdobím, kedy vrcholia okresné matematické súťaže. Aj žiaci Základnej školy s materskou školou v Jelšave sa ich pravidelne zúčastňujú a predchádza im niekoľkotýždňová príprava so svojimi vyučujúcimi matematiky. Tento rok sa môžeme pochváliť viacerými úspechmi. Dňa 27. januára 2010 sa v Tornali uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády žiakov 5. ročníka. Našu školu výborne reprezentoval Lukáš Žiak z V.A triedy, ktorý sa umiestnil na 1. mieste. Dňa 7. apríla 2010 sa v Revúcej
uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády žiakov 6.,7. a 8. ročníka. Súťažiaci mali vyriešiť tri náročné príklady. Na ich riešenie mali čas 2 hodiny. Zo zúčastnených žiakov sa najviac darilo žiačke VI.A triedy Lucii Boldišovej, ktorá sa umiestnila na 1. mieste. V Revúcej sa 13. 4. 2010 konala ďalšia zo súťaží, a to okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda pre žiakov 3. až 8. ročníka. Naši žiaci znovu nesklamali a odniesli si pekné výsledky:
  • Petra Remeníková VII.A - 2. miesto
  • Bianka Oravczová VIII.A - 2. miesto
  • Lucia Boldišová VI.A - 4. miesto
  • Ivan Poliak VII.A - 4. miesto.
Darilo sa aj ostatným súťažiacim, ktorí skončili ako úspešní riešitelia, pretože z 15 príkladov vypočítali správne minimálne 10 úloh. Úspešní riešitelia boli Lukáš Žiak z V.A a Natália Mazancová zo IV.A triedy. Menovaným žiakom k ich úspechom srdečne blahoželáme a všetkým ďalším zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy.
23.5.2010
Mgr. Eva Nováková
{jcomments on}
Čítať 2952 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!