pondelok, 18 júl 2011 20:11

Pozvanie na štvrté stretnutie banských miest a obcí Slovenska v Rožňave Doporučený

Napísal(a) Prípravný výbor
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Význam baníctva pri rozvoji miest a obcí a jeho bohatá tradícia a útlm baníctva po roku 1991 podnietili uskutočňovanie stretnutí banských miest a obcí Slovenska. Toho roku sa uskutoční už 4. stretnutie, ktoré bude v dňoch 26. – 28. 8. 2011 v Rožňave (viď pozvánku). To, že bola Rožňava určená na jeho usporiadanie nebolo náhodné, pretože  Rožňava  – Roznyó – Rosenau patrí medzi starobylé banské mestá, má bohatú históriu a bola centrom baníctva niekoľko storočí v regióne Gemer. Uskutočnenie 4. stretnutia banských miest v Rožňave považujeme za ocenenie a potvrdenie jeho významu. Vážnosť tohto podujatia potvdzujú aj významné politické a profesné osobnosti slovenského

a stredoeurópskeho regiónu svojou účasťou. Preto pozývame na toto podujatie občanov Rožňavy, občanov ostatných banských miest a obcí ako i sympatizantov baníctva. Veríme, že pripravený program podujatia prinesie pre účastníkov a širokú verejnosť pekné a nezabudnuteľné zážitky a spomienky nielen na Rožňavu, ale na celý horný Gemer.

Prípravný výbor 4. stretnutia
banských miest a obcí Slovenska
v Rožňave

Poznámka pre zainteresovaných: 3.- € nie je vstupné na podujatie, ale účastnícky poplatok.

POZNÁMKA MAJ GEMER: Známy gemerský výtvarník Dr. Štefan Burčo vyhotovil v týchto dňoch, už tradične pri takýchto príležitostiach, poštovú pečiatku prvého dňa, ktorú Vám sprostredkúvame vo farebnej predlohe. Pečiatka sa samozrejme použije len čierno-biela a bude sa používať v dňoch stretnutia banských miest na rožňavských poštách.


{jcomments on}

Čítať 3082 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:38

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!