piatok, 25 február 2011 13:38

V Rimavskej Sobote sa uskutoční už 6. ročník fašiangových pochôdzok mestom v maskách

Napísal(a) Jaroslava Jelchová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Rimavskej Sobote sa dňa 4. marca 2011 uskutoční v poradí už 6. ročník fašiangových pochôdzok mestom spojený s folklórnym programom a vystúpením folklórnych súborov ako Rimavan, Háj, Új Gömör z Rimavskej Soboty; detských folklórnych súborov Lieskovček z Rimavskej Soboty, Mladosť z Klenovca a Klenovských heligonkárov. Programom bude sprevádzať Roman Čarnoký.
Novinkou tohto ročníka je účasť detí z Materskej školy na ulici Daxnerovej v Rimavskej Sobote a členov klubu regionálnej kultúry Etnohis z Centra voľného času Relax v Rimavskej Sobote, ktoré svojou

účasťou, v tradičných fašiangových maskách, obohatia program detských folklórnych súborov a zažijú kúsok z atmosféry, akú so sebou prinášalo fašiangové obdobie v minulosti.
Fašiangových pochôdzok sa zúčastnia aj členky Miestneho odboru Matice slovenskej v Rimavskej Sobote a ďalší jednotlivci, ktorých mená sa nezmestili na plagát. Ak máte chuť, čas a možno aj masku, smelo sa pridajte.
Pochôdzky začínajú o 14.00 pri Centre voľného času Relax a končia sa na Hlavnom námestí, kde sa uskutoční aj program a vyhodnotenie výtvarnej súťaže „Fašiangy na Gemeri – Malohonte 2011“.
Organizátormi podujatia sú: BBSK – Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote a Centrum voľného času Relax v Rimavskej Sobote.

Jaroslava Jelchová,
GMOS Rimavská Sobota

{jcomments on}

Čítať 3570 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!