×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/kr-podhradie
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/kr-podhradie
streda, 26 jún 2024 20:49

Argentínske tango opäť na Gemeri Doporučený

Napísal(a) E. H. Gecelovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Po úspešnom minuloročnom tango večeri umelecká skupina Art Inn a Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, opäť pripravili jedinečné tanečné podujatie. Tanečný večer pod názvom Tango v Obrazárni určite poteší nielen skúsených tangueros, ale rovnako tanga-chtivých zvedavcov.

Taneční lektori Ge Song a Peter Fülöp pozývajú všetkých do vznešených priestorov Andrássyho obrazárne v Krásnohorskom Podhradí zoznámiť sa s argentínskym tangom. Na záujemcov čaká workshop argentínskeho tanga. „Pripravili sme si sériu riadených cvičení, ktoré tanečníkom pomôžu preskúmať spojenie a pohyb v úzkom aj otvorenom objatí. Úplní začiatočníci tanga môžu ochutnať krásu objatia a nahliadnuť do toho, ako sa pohybovať s iným partnerom/partnerkou,“ uviedli taneční lektori. Na svoje si prídu i skúsenejší tanečníci tanga počas tančiarne – milonga, kde sa o starostlivý výber hudby postará DJ Katerina Yegorenkova.

„Spojenie Andrássyho obrazárne v Krásnohorskom Podhradí a argentínskeho tanga sa minulý rok nádherne osvedčilo a prepojilo úplných tango začiatočníkov s tancujúcou tango komunitou. Túto očarujúcu atmosféru chceme opäť priniesť na Gemer a upriamiť pozornosť aj na klenoty, ktoré tento región ukrýva,“ uvádza Katarína Bajzíková, spoluorganizátorka a autorka myšlienky tango podujatia.

Podujatie sa uskutoční 30. júna 2024 (nedeľa) od 15:00 do 20:30 hod. v priestoroch Andrássyho obrazárne v Krásnohorskom Podhradí. Vstupenky si môžete zakúpiť na mieste (vstupné je vo výške 10 €).

Program

15:00 – 16:30 – tango workshop

16:45 – 20:30 – tango tančiareň – milonga

Art Inn je nezávislá, profesionálna umelecká skupina, pôsobiaca na Gemeri aj za jeho hranicami. Viac info o jej projektoch a spoluprácach, o lektoroch a metodike tanca nájdete na jej FB profile: https://www.facebook.com/p/ART-Inn-100086687987128/

Ste srdečne vítaní!

 

Erika Hermélyi Gecelovská – manažérka kultúry

, 0940 108 384

Čítať 59 krát Naposledy zmenené nedeľa, 30 jún 2024 21:45

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!