×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/jelsava/dni11
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/vysehradske
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/jelsava/dni11
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/vysehradske
pondelok, 27 jún 2011 15:58

Boli sme sa pozrieť na Dňoch mesta Jelšavy a zapojili sa aj do sprievodu Doporučený

Napísal(a) Eva Viestová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V sobotu 25.6.2011 prebiehali aj Dni mesta Jelšava, v rámci ktorých bol pre všetkých pripravený bohatý kultúrny program a niekoľko atraktívnych sprievodných akcií. My sme sa tam teda vybrali, aby sme Vám sprostredkovali, ako to tam "žilo".
Ráno sme sa hneď zapojili do sprievodu mestom, ktorého sa zúčastnili všetci pozvaní hostia z partnerských miest - Szcekociny, Nadlaku, Tótkomlósa a Uničova, predstavitelia mesta Jelšava, miestne mažoretky, motorkrosári, ale aj občania mesta a návštevníci Dní mesta.
Sprievod prešiel celým mestom za príjemného vyhrávania dychoviek partnerských miest a mal namierené na futbalový štadión,

kde vlastne prebiehal hlavný kultúrny program a aj niekoľko sprievodných akcií.
Primátor Jelšavy MVDr. Milan Kolesár všetkých prítomných srdečne privítal a otvoril tak začiatok celého programu. Takisto primátori zahraničných družobných miest všetkých pozdravili a dokonca po slovensky, čo mňa osobne veľmi milo prekvapilo. Na pódiu sa predstavili hudobné skupiny družobných miest so svojím bohatým repertoárom. Nechýbali taktiež vystúpenia šikovných detí z Materskej a Základnej školy v Jelšave, ktoré si pod vedením svojich p. učiteliek pripravili niekoľko tanečných a speváckych vystúpení. A zvládli ich na jednotku s hviezdičkou.
Ďalší kultúrny program doplnilo vystúpenie Repete návraty, vystúpenie hudobnej skupiny Jelšavan a Slovak Tango.
Súbežne s kultúrnym programom prebiehala tradičná súťaž vo varení gemerských guliek, do ktorej sa prihlásilo 10 družstiev - z Liciniec, Magnezitoviec, Muránskej Zdychavy, Revúckej Lehoty, Chyžného, Gemerských Teplíc, Revúcej a 3 miestne družstvá - OZ Jelšavanka, ŠZŠ Jelšava a Bendík boys. Na vyhodnotenie tých najlepších bola zostavená porota, ktorá na základe svojich chuťových pohárikov vyhodnotila 3 najlepšie družstvá. Išlo im to veru od ruky a všetko, čo vyrobili, následne predali.
Zástupcovia družobných miest mali svoje vlastné stánky, v ktorých ponúkali zase svoje tradičné špeciality, a tak sme si mohli pochutiť na českých ovocných knedlíčkoch, maďarských klobáskach, rumunskom hovädzom guláši a poľskej saláme a klobáse.
V ostatných stánkoch sme si mohli prezrieť tradičné ručne vyrábané výrobky, ako medovníky, ozdobné sviečky, obrúsky...
Popoludní bol už na kopci Hradovisko pre milovníkov adrenalínu pripravený motokros a nadšenci futbalu sa stretli sa stretli na futbalovom zápase MFK Jelšava s Výberom mestskej ligy.
Večer samozrejme nechýbala diskotéka.
Celý deň sa niesol vo veľmi priateľskej a uvoľnenej atmosfére a všetci zainteresovaní a zúčastnení môžu skonštatovať, že tohtoročné Dni mesta Jelšava sa mimoriadne vydarili.
Eva Viestová
Zdroj: revuca24.sk

{gallery}kultura/jelsava/dni11{/gallery}

Čítať 3468 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!