×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/jelsava/via10
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/jelsava/ucitelia
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/jelsava/via10
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/jelsava/ucitelia
piatok, 14 január 2011 11:17

Čaru vianočných sviatkov nevedia odolať deti ani dospelí

Napísal(a) Valéria Spišáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vianočné výrobky prezentovali za mimoriadne mrazivého počasia
Predvianočný predaj a prezentácia tradičných výrobkov sa uskutočnili  v piatok  17. decembra  2010 popoludní  vo  dvore  evanjelického a. v. farského  úradu v Jelšave.Ručne  zhotovené výrobky prilákali množstvo zvedavcov za účelom prehliadky, no niektorí návštevníci  neodolali  a domov odchádzali  s drobnými  suvenírmi a darčekmi pod vianočný stromček. Výrobky vyrezávané z dreva, vypaľované z hliny a vianočné pozdravy  prezentovali učiteľky  základnej  školy Mgr. Eva Gajdošová  a Bc. Emília Simanová. Ručne maľované sviečky, hrnčeky, vázy, poháre, ale najmä medovníkové chalúpky prezentovali členky Občianskeho združenia Jelšavanka.

Jarka Vlčeková  ponúkala  vyšívané  obrazy s duchovným motívom a iné zaujímavé výšivky. Nádhernými vianočnými dekoráciami z prírodných materiálov a medovníčkami  upútala Mirka Balážová. Po prvýkrát sa na prezentácií zúčastnili i členky klubu dôchodcov. Ponúkali ručne zhotovené domáce cestoviny – gágoríky, vyrobené tradičným spôsobom, sušienky z jabĺk a vianočné pečivo. Prostredníctvom mestskej knižnice  boli  ponúkané darčeky v podobe  kníh,  ktoré neodmysliteľne patria k Vianociam, tak ako aj nádherne zdobené medovníky, ponúkané pani Marcelou Rohárovou. V mrazivom počasí ponúkali zamestnanci mesta návštevníkom zadarmo punč a teplý čaj na zahriatie. (Text a foto: V.S.)

Na vianočnom koncerte v Jelšave účinkovali aj žiaci základnej školy

Vianoce majú množstvo prívlastkov, ako  radostné, čarovné, bohaté, pokojné, láskyplné... Čaru vianočných  sviatkov nevedia odolať deti ani dospelí, a tak si navzájom spríjemňujú vzácne  chvíle pohody  a s láskou  rozdávajú  nielen materiálne,  ale hlavne duchovné darčeky v podobe vianočných melódií, kolied, spevu i hovoreného slova. Mesto Jelšava a evanjelický a.v. cirkevný zbor zorganizoval 17. decembra 2010 v Evanjelickom a. v. kostole v Jelšave Vianočný koncert. Úvodné slová a modlitbu predniesol Mgr. Ivan Bojna, evanjelický farár. Program pokračoval básňou v podaní Michaely Gergelyovej a vystúpením tunajšieho  evanjelického cirkevného spevokolu. Deti z materskej školy predniesli pásmo piesní, básničiek a vinšov, ktoré im odkryla vzácna hracia skrinka. Následne sa predstavili žiaci základnej školy. Zaspievali vianočné piesne, koledy, predstavili sa  literárnym pásmom a vianočnou reflexiou. Po programe primátor mesta MVDr. Milan Kolesár poďakoval účinkujúcim  za  vystúpenie  a  zaželal  všetkým  milostiplné vianočné sviatky a pohodu v rodinách. 
Už tradične sa na záver koncertu stlmili svetlá a prítomní spoločne  zaspievali  pieseň  Tichá  noc.  Po  ukončení  koncertu  zamestnanci mesta rozdali účastníkom koncertu medovníčky, ktoré napiekli členky Klubu dôchodcov v Jelšave a Občianskeho združenia Jelšavanka. (Text a foto: V.S.) 

Seniori sa zišli na predvianočnom posedení 

Dňa 21. 12. 2010 sa členovia nášho klubu dôchodcov v Jelšave zišli na  predvianočnom  stretnutí,  aby  si  v kruhu  priateľov  pripomenuli najkrajšie sviatky v roku. Stretnutia sa zúčastnil MVDr. Milan Kolesár, primátor mesta a z okresnej organizácie JDS Mgr. Homoliaková, pani Pavelková a pán Ivan. Zúčastnených pozdravili a svojím vystúpením posedenie  spríjemnili  deti  zo  ZŠsMŠ  v Jelšave  pod  vedením vychovávateľky Bc. Simanovej. Slávnostný príhovor predniesla predsedníčka klubu pani Miklová. Prítomných vo svojich príhovoroch pozdravili aj pozvaní hostia. Predsedníčka klubu v  mene  všetkých  členov  zablahoželala  dvom  členkám  k  významnému  životnému  jubileu  a odovzdala  im  kytičky. Po slávnostnej časti pokračovalo stretnutie príjemným  posedením  pri občerstvení. (E.K.) 

Pred  sviatkami vládla v materskej škole predvianočná nálada 

Blížili  sa  vianočné sviatky a to už bol čas, aby sme v materskej škole pokračovali  v tradícii pečenia  medovníčkov.  Deti  z  triedy „2“  netrpezlivo  čakali  na  príchod mamičiek,  oteckov a  babičiek a  pečenie  sa mohlo  začať.  Pri  počúvaní vianočných  kolied sa miesilo,  vaľkalo, vykrajovalo, zdobilo a hlavne nám bolo veselo. A takéto krásne medovníčky vznikali...
V predvianočnej nálade sme pokračovali organizovaním vianočných  posedení  pri  stromčeku  v  jednotlivých  triedach. Tam deti ukázali, aké vianočné a zimné básne, piesne a koledy sa  naučili. Zahrali rodičom aj starým rodičom divadielko a nechýbali  ani  naše malé mažoretky.  Tancom sa nedali zahanbiť ani malí „raperi“.  Spoločne  sme  si posedeli pri vianočnom  čaji  a koláči  a touto  krásnou  náladou  sme  si  zaželali šťastné a veselé Vianoce a všetko dobré v novom roku 2011. 
Želáme si, aby takýchto spoločných akcií rodiny a školy bolo viac, pretože napĺňajú poslanie našej MŠ – „Otvárať bránu školy rodine“, a prispievajú k vytváraniu útulného prostredia pre deti,  podobného rodine, kde deti zažívajú radosť, cítia bezpečie a sú šťastné a usmiate.
Mgr. Gabriela Šestinová, zástupkyňa riaditeľa pre MŠ

{gallery}obsah/jelsava/via10{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 5277 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!