×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/turistika
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/turistika
piatok, 15 marec 2013 11:29

Jelšavskí rybári na výročnej schôdzi hodnotili zámery športového rybolovu a zarybňovanie revírov Doporučený

Napísal(a) -aa-
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Jelšave sa stalo tradíciou už 32 rokov, že posledná februárová nedeľa je dňom, kedy sa rybári miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu stretávajú na výročnej schôdzi. Tak tomu bolo i v nedeľu 24. februára 2013, keď sa zišli v mestskom dome kultúry, aby zhodnotili činnosť za uplynulý rok a vypočuli si zámery pre rok 2013, čo sa týka predovšetkým športového rybolovu a zarybňovania revírov, ktoré sú pýchou organizácie.

Schôdzu otvoril a viedol predseda MO-SRZ Ján Raffay. V úvode privítal vzácnych hostí, a to primátora mesta MVDr. Milana Kolesára a viceprezidenta Rady SRZ v Žiline za Banskobystrický kraj PhDr. Igora Fraňu, ako i všetkých prítomných členov. V správe o činnosti organizácie, ktorú predložil tajomník organizácie Miroslav Rus sa zúčastnení dozvedeli všetky podstatné udalosti, ktoré sa udiali v roku2012. Organizácia sa tak ako i v predošlých rokoch riadila heslom. „Dochovávať, hájiť, loviť“. O dobrej  a systematickej činnosti svedčí i skutočnosť, že každým rokom do organizácie pribúdajú noví členovia ako i to, že z okolitých organizácií Rožňavy, Tornale, Revúcej, ale i zo vzdialenejších ako Brezno, Podbrezová, ba dokonca i z Moldavy n/Bodvou a Šumiaca prestupujú do MO-SRZ Jelšava. Príčinou týchto prestupov je skutočnosť, že jelšavská organizácia sa príkladne stará o svoje revíry a hlavne ich systematické zarybňovanie. I v roku 2013 vyčlenila na zarybňovanie čiastku 20.500,- €.
V diskusii okrem členov organizácie vystúpil PhDr. Igor Fraňa. Vyjadril sa v tom zmysle, že je prekvapený činnosťou organizácie, o ktorej sa dozvedel z prednesenej správy ako i vysokou úrovňou hodnotiacej schôdze organizácie. V rozhovore s predsedom organizácie a primátorom mesta sa vyjadril, že organizácia vzhľadom na činnosť a výsledky vo všetkých oblastiach by si zaslúžila zastúpenie i v Rade SRZ Žilina. Vyslovil preto poďakovanie vedeniu organizácie a sľúbil, že sa medzi jelšavských rybárov bude rád vracať.
Sezóna už tradične začína na pstruhových vodách 16. apríla a na kaprových vodách 1. júna. Výnimku už viac rokov má lov kapra na vodnej nádrži Miková, zvaná Flipper, kde začína sezóna už 15. mája. Ešte predtým, 12. mája 2013 sa budú konať tradičné rybolovné preteky na tomto revíri.
Záverom schôdze predseda organizácie poďakoval všetkým zodpovedným rybárom za reprezentáciu organizácie a  výsledky, ktoré dosiahli v uplynulom roku. Všetkým zaželal predovšetkým dobré zdravie a pekné zážitky v lone našej prekrásnej prírody a bohaté úlovky. Zvlášť poďakoval primátorovi mesta za starostlivosť a PhDr. Fraňovi za účasť a pochvalné vyjadrenie o jelšavskej organizácii.
-aa-

{jcomments on}

Čítať 3573 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!