×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/jelsava/matrika
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/jelsava/matrika
streda, 21 marec 2012 22:17

Manželské páry si slávnostne pripomenuli svoje svadobné jubileá Doporučený

Napísal(a) Mgr. Mariana Vojtechovská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

...Bola  svadba, ona  stála  tíško  vedľa neho. Na obradnom stole leskli sa dva snubné prstene. Povedali ÁNO  a tak  trochu  dojatí  zapísali  svoje mená do veľkej knihy... 
Vždy  to  bola  a vždy  bude  významná  a slávnostná  chvíľa, okamih nezabudnuteľných spomienok, keď sa vstúpilo do sobášnej siene.
Takáto milá  udalosť  nastala v Jelšave aj  v piatok  24.  februára  2012 v sobášnej sieni mesta. Po prvýkrát zorganizovalo Mesto  Jelšava  a Zbor  pre  občianske  záležitosti  v Jelšave oslavu jubilejných  sobášov  pre manželov,  ktorí  uzavreli manželstvo v sobášnej  sieni  v Jelšave  a v tomto  roku  si  pripomínajú svadobné jubileá a to 55, 50, 45, 40, 35, 30,

25 rokov spoločného manželského života. Archívne záznamy matrík nám prezradili, že  tohto  roku si sobášne  jubileum pripomína 26 manželských párov z nášho mesta i z obcí patriacich do Matričného obvodu Jelšava. 
Vzácni  hostia,  ktorí  pozvanie  prijali,  prežívali  svoj  jubilejný svadobný deň so všetkým, čo k tomu patrí. Svadobný  pochod,  piesne mladosti, úprimné slová veršov i príhovorov a  obnovenie manželského  sľubu  podpisom do  pamätnej  knihy mesta. Ako  spomienku  na  chvíľu  svadobných  návratov  si  manželia prevzali z rúk primátora mesta pamätný list a dámy boli obdarované svadobnou ružou. 
Svadobný  obrad  pokračoval  v Osvetovom  centre  vyšehradskej kultúry v Jelšave. V duchu tradícií privítala manželov Mgr. Tatiana Strelková, riaditeľka OCVK sladkým medom. Svadobnú atmosféru skvele dotvárala  ľudová hudba z Rožňavy. Po slávnostnom prípitku, ktorý predniesol primátor mesta MVDr. Milan Kolesár, nasledovalo  krájanie  svadobnej  torty.  A aká  že  by  to  bola svadba, keby sa na nej netancovalo? Známe tóny piesní vyzývali aj k prvému svadobnému tancu. 
V historických priestoroch Osvetového centra, ktoré si mohli jubilanti prehliadnuť, boli zhotovené aj  nové svadobné fotografie. Snáď si pri ich prezeraní zaspomínajú na príjemné chvíle, ktoré sme pre nich s láskou pripravili.
Zároveň si dovolím zablahoželať všetkým jubilantom, ktorí sa tejto slávnosti z rôznych dôvodov nemohli zúčastniť: „Nech do Vašich  ďalších  rokov  spoločného  života  vždy  prichádza  iba šťastie, vzájomná úcta a porozumenie“. 
Mgr. Mariana Vojtechovská
matrikárka
Foto:  Eva Szabová
MM a OCVK Jelšava

{gallery}kultura/jelsava/matrika{/gallery}
{jcomments on}

 

Čítať 3965 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!