utorok, 06 august 2013 16:13

V Jelšave mali deti módnu prehliadku šiat z odpadového materiálu

Napísal(a) Bc. Emília Simanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dajme odpadu druhú šancu! Každý z nás vie, že odpad z našich domácností, škôl a iných inštitúcií je potrebné separovať. Tým, že odpad separujeme, sme ohľaduplní k životnému prostrediu.
Separovanie nie je vôbec náročné. Papier do modrého, sklo do zeleného a plasty do žltého kontajnera. To si zapamätá každý. Ak budeme správne triediť odpad, umožníme tak jeho ďalšie spracovanie a z odpadu znova vznikne výrobok, ktorý môžeme opäť použiť. Ušetríme tak prírodné zdroje a chránime životné prostredie pre nás i pre ďalšie pokolenia.
Na našej základnej škole v Jelšave sa odpad separuje, dokonca nás pravidelne kontrolujú hliadky mladých aktivistov. No keď sa bližšie pozrieme na noviny, letáky, PET fľaše, mikroténové vrecká, igelitové tašky, rolky z toaletného papiera, nie je to len odpad, ale aj vynikajúci materiál na šaty. Vyskúšali sme, a podarilo sa.
Vznikli prekrásne modely šiat, ktoré sme potom predvádzali na módnej prehliadke. Akciu moderovali dvaja elegantne odetí mladí ľudia. Slečna mala oblečené nariasené, volánové šaty z nepremokavého čierneho igelitu, mládenec mal z toho istého materiálu modernú vestu a široké nohavice.
Oba modely vhodné aj do dažďa. Deti z I. stupňa našej školy

predvádzali pestré, kreatívne modely. Videli sme novinovú princeznú, ktorá mala na hlave klobúk z plastových pohárov, veľmi vhodné proti nárazom, rytierov odetých do kombinovaného odpadu, bábiku oblečenú do Tesco tašiek, model vhodný aj na zimné obdobie. Igelitové vrece malo veľký úspech, lebo modely z tohto materiálu sa často opakovali i keď v rôznych farbách. Vhodné ako pancier nám predviedli modelky, ktoré mali oblečené sukničky a klobúky z PET fliaš. O letákové baletky a princezné sme nemali núdzu. Je to veľmi pestrý a módny materiál, vhodný na každú príležitosť. Takže, milí čitatelia, neváhajte a skúste si doma zhotoviť šaty z odpadového materiálu.

Určite vám ich budú závidieť všetci susedia.
Bc. Emília Simanová, vychovávateľka

 {jcomments on}

 

Čítať 7570 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:58

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!