nedeľa, 11 december 2011 10:46

Volám sa ježibaba Alica. Dnes som už veľmi šťastná, lebo mám späť moju veľkú rodinu Doporučený

Napísal(a) Simanová+Čarná
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V piatok 4. novembra 2011 v podvečer priletela do našej školy v Jelšave ježibabka na metle. Ste zvedaví, čo u nás robila? Ona vám to sama vyrozpráva.
„Milí moji čitatelia! Volám sa ježibaba Alica. Dnes som už veľmi šťastná, lebo mám späť moju veľkú rodinu. No pred pár dňami to tak nebolo. Bola som sama. Dávno, pradávno som sa stratila a blúdila po svete. Počula som však o veľmi šikovných, malých jelšavských strašidielkach, a tak som prišla za nimi do Jelšavy, poprosiť ich o pomoc. Stratila som totižto niekoho a niečo,  no nemohla som prezradiť koho a čo  hľadám. Malým strašidlám pomohli v objasňovaní záhady indície, z ktorých zistili,

že som vlastne hľadala sestričky ježibabky a poklad. Malé strašidielka sa rozhodli, že mi pomôžu, a tak sa začalo pátranie po ježibabách.
Prvá sestra Celestína bola uväznená v sieťach pavúčej ženy, ktorá ju tam väznila už niekoľko rokov. Všetky strašidielka sa pustili do siete, prešli cez ňu, sieť roztrhali a moju sestričku vyslobodili. Pavúčica zostala bez koristi a preľaknutá utiekla. Hneď na to ich čakala nebezpečná cesta cez priepasť po pohyblivých duchoch.
Všetky strašidlá prekážku zdolali a  vyslobodili sestru Hermínu, ktorá musela túto priepasť strážiť. Vo svojom pátraní natrafili na tretiu sestru Florentínku, ktorú mohli odkliať, len ak uhádnu mená celej našej rodiny a pripravia si zaklínadlo, veľmi dôležité pri ďalšom pátraní.Vďaka malým jelšavským  strašidielkam sme už boli štyri. Prišla chvíľa, keď strašidielka stratili správny smer a pustili sa do čiernej tmy, kde zablúdili. Našťastie sa rýchlo zorientovali a došli k posledným dvom sestrám Hyde a Lyde.  Ježibabky strašidielkam veľmi neverili. Mysleli si, že sú to zlé strašidlá, preto ich skúšali  a skúšali. Najprv lietali na metlách cez prekážky, potom hádzali prísady do kotla s čarodejným nápojom, až nakoniec im sestry ježibabky uverili. Takto sme sa všetky po rokoch stretli vďaka odvahe, sile a súdržnosti malých strašidielok. Odmenou im bol nájdený sladký poklad. Nakoniec sme sa všetci veselili a spoločne sme si zatancovali pri mesiačiku. Tieto Vianoce budem tráviť v kruhu mojej ježibabskej rodiny, a to vďaka  malým jelšavským strašidielkam, no nie len im. Vďaka patrí aj zamestnancom mestského úradu, ktorí sa postarali o osvetlenie a pánovi Kováčovi za hudbu na našej akcii. Dovidenia o rok!“
Bc. Emília Simanová 

Žiaci druhého stupňa Základnej školy v  Jelšave

si po minuloročnej úspešnej Halloweenskej párty zopakovali túto divokú strašidelnú diskotéku aj  tento školský rok. Mnohí  z nich sa inšpirovali kostýmami z pokračovania úspešnej českej čarodejníckej rozprávky „Saxana a lexikon kúziel“, ktorej premietania sme sa zúčastnili v stredu 26. novembra 2011 v kine. A po prázdninách vo štvrtok nastal deň „D“, keď sa mohli v plnej paráde predviesť pred svojimi spolužiakmi v pekne vyzdobenej telocvični. Okrem tanca sme sa zabavili aj na rôznych súťažiach, ktoré sú typické pre deti oslavujúce tento sviatok v anglicky hovoriacich krajinách. Lovili sme jabĺčka z vody len pomocou úst a jedli penové cukríky navlečené na dlhej nitke tiež bez asistencie rúk. Samozrejme, že nechýbala ani módna prehliadka stríg, múmií, strašidiel, duchov a iných zjavov. Po výborne strávenom odpoludní sme sa rozlúčili a cestou domov rozmýšľali nad tým, aký kostým si vymyslíme na budúci školský rok.
Mgr. Eva Čarná

 

Čítať 4702 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:04

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!