streda, 08 jún 2016 16:30

Za Mgr. Dušanom Mihalidesom (1950 - 2016)

Napísal(a) Mgr. Ondrej Mladší
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V utorok 5. apríla 2016 sme sa za prítomnosti veľkého počtu účastníkov pohrebného aktu rozlúčili v Dome smútku v Jelšave, následne v cintoríne v rodných Šiveticiach, s Mgr. Dušanom Mihalidesom. Opustil nás v sobotu 2.4.2016, dva dni pred svojimi 66-tymi narodeninami. 

Pán magister bol činorodý, veľmi aktívny a pre všetku ním vykonávanú činnost plne zanietený človek, ktorý sa počas celého svojho života podieľal na výchove mladej generácie, o čom svedčí aj stručný prehľad o jeho pracovnom živote. Pracoval v Dome pionierov a mládeže v Jelšave a po jeho zrušení a ukončení učiteľského štúdia na PF UMB v BB ako učiteľ ZŠ v Jelšave, neskôr ako zástupca riaditeľa školy a od 1.4.2004 do 20.11.2014, kedy odišiel na starobný dôchodok, vykonával funkciu riaditela školy.

Za svoju prácu dostal jedno z najvyšších pedagogických ocenení, a to "Medailu svätého Gorazda", udelenú ministrom školstva SR v roku 2008 a Cenu primátora mesta Jelšava v r. 2010.

Bol človekom, ktorého rukami prešlo množstvo žiakov a mládeže, či už v záujmových krúžkoch alebo na hodinách fyziky a technických prác v škole. Jeho koníčkom a obľubou bolo letecké a automobilové modelárstvo, no inklinoval i k rybárstvu a poľovníctvu.

Popri jeho veľkom pracovnom zanietení bol strarostlivým otcom rodiny, staral sa o výchovu svojho syna a dcéry, ktorí už po ukončení vysokoškolských štúdií maju svoje vlastné rodiny.

V práci bol veľmi zodpovedný, svedomitý, tvorivý a vo funkcii riaditeľa školy patrične náročný tak na seba, ako aj na celý veľký kolektív svojich pracovníkov. Jeho zásluhou a príkladnou spoluprácou a pochopením zo strany primátora mesta MVDr. Milana Kolesára a poslancov MsZ, došlo k takmer vzorovému materiálovému vybaveniu školy, ktoré patrí nielen v blízkom okolí, ale aj v rámci SR k najlepším. Opravili sa ošarpané budovy, vybudovali odborné učebne, prestavalo sa vykurovanie vo všetkých pavilónoch, vybudovalo sa dopravné ihrisko, učebňa v prírode a upravila sa zeleň v celom rozsiahlom areáli.

Za všetku jeho vykonanú prácu mu patrí veľké ĎAKUJEM, ktoré je za všetkých jeho bývalých žiakov, rodičov, terajších i bývalých spolupracovníkov, obyvateľov nášho mesta i obcí z blízkeho okolia.

Spomienka na neho ostane navždy v našich srdciach.

Mgr. Ondrej Mladší

 

 

Čítať 4661 krát Naposledy zmenené streda, 08 jún 2016 21:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!