piatok, 31 október 2014 20:07

Dôstojne sme zavŕšili „Mesiac úcty k starším“ aj vo Vlachove

Napísal(a) JUDr. Ján Klobušník
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

vlach Obrazok-009aMesiac október je pre nás starších akýmsi slávnostnejším hlavne preto, že 1. október (následne celý mesiac) je vo svete označovaný ako “Medzinárodný deň seniorov“. Ja sa domnievam, že na prejav úcty mladších k starším nestačí len jeden mesiac. Hovorí sa aj tak, že kto sa naučí už v mladom veku vážiť si šediny, nemusí sa báť, že bude v starobe nepovšimnutý. Možno je to pravda, ale skôr to platí v určitom zúženom priestore ako je rodina, malá obec s počtom obyvateľov, kde každý každého pozná a denne žije vedľa seba. Horšie je to už vo vlaku, autobuse, na verejnosti, kde sa generačná komunikácia stráca a mnohokrát vulgarizuje. Nevieme si akosi nájsť čas na seba, vľúdne slovo, úsmev pre starších. Staroba neznamená koniec životnej aktivity, môže byť a je prospešná aj pre široké okolie. Dôchodcovia aj v našej obci neraz presvedčili verejnosť, že vedia čo je to spolupatričnosť svojím aktívnym prístupom pre zviditeľnenie obce, pri riešení problémov v obci a aktívne prispievajú k jej rozvoju. Ako vďaku preto úprimne prijali pozvanie starostu obce Ing. Petra Pakesa a členov

výboru ZO JDS na spoločenské posedenie, ktoré sa uskutočnilo dňa 26.10.2014 o 14.00 hod. v Spoločenskom klube obce. Áno, mesiac október je mesiac úcty k starším a úcta bola prejavená aj na spoločnom stretnutí našich seniorov aj s mladšou generáciou. V kultúrnom programe vystúpil ev. spevácky zbor AGAPÉ z našej farnosti, milé vystúpenie mali Lucka a Tomáško Gdovinovci. Svojím spevom a hrou na gitare nás rozveselili Nikoleta Hroncová a Mirka Tomková. Na ústnej harmonike ich do prevádzal vedúci hudobného krúžku pri našej ZO JDS Ján Gallo. Nechýbalo ani prekvapenie starostu, ktorý za obec venoval naším prítomným seniorom hrnčeky s tematikou obce Vlachovo. O dobrú náladu sa potom starala „Starovlachovská muzika“, ktorá dokázala roztancovať aj seniorky používajúce podperné paličky. Že to „Starovlachovská muzika" vie, môžu potvrdiť aj seniori v Plešivci a Rakovnici, kde na podobnom podujatí účinkovali.

vlach Obrazok-028vlach Obrazok-026vlach Obrazok-022vlach Obrazok-021vlach Obrazok-002vlach Obrazok-030vlach Obrazok-010Ako jeden z organizátorov vyššie spomenutého podujatia môžem pokojne konštatovať, že dôstojne sme zavŕšili „Mesiac úcty k starším“ v našej obci. Prispeli k tomu všetci účinkujúci v programe, prítomní na podujatí, výborný guláš od nášho seniora Milana Slivenského, slávnostné príhovory Mgr. Ladislava Fabiána (podpredseda OR JDS v Rožňave) a starostu obce Ing. Petra Pakesa.
Patrí sa mi úprimne poďakovať vedeniu obce, Ing. Pakesovi Petrovi a výboru ZO JDS za sponzorovanie podujatia. Milanovi Slivenskému za jeho kuchárske umenie a všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom na podujatí organizačne podieľali. Osobne by som si prial, aby takýchto mesiacov s prejavom úcty bolo viac v roku, aby dôchodcovia v našej spoločnosti neboli ako piate koleso.
Predseda ZO JDS vo Vlachove
JUDr. Ján Klobušník

 

Čítať 4002 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!