piatok, 11 október 2013 16:34

Obľúbená turistická vychádzka na Starý jelšavský hrad

Napísal(a) Emília Simonova
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Aj tohto roku sme zorganizovali obľúbenú turistickú vychádzku na Starý jelšavský hrad. Históriu nášho mesta prostredníctvom pozostatkov dejín prišla tohto roku spoznať početná skupina 53 turistov, ktorá sa 28.9. 2013 zišla pred bránami Mestského múzea Jelšava. Najstarším účastníkom bol pán Ján Kuchár z Revúcej – 79 rokov, najmladšími účastníkmi boli Milan Chudík a Simona Polláková z Jelšavy – 8 rokov. O tom, že toto podujatie je pre verejnosť naozaj zaujímavé svedčí aj to, že sa ho zúčastnil a turistiku úspešne zdolal aj p. Pavel Laciak invalidný dôchodca z Jelšavy. Podujatia sa zúčastnili aj členovia KST Dúbrava z Revúcej, OZ Jelšavanky a Turistického krúžku ZŠ s MŠ Jelšava. Poďakovanie za všetkých účastníkov patrí nášmu turistickému sprievodcovi p. Alexandrovi Sabonovi. Prečítajte si ako hodnotia Turistickú vychádzku na Starý jelšavský hrad jej účastníci.


MM Jelšava a OCVK Jelšava

Turistická vychádzka na Starý jelšavský hrad.
Bol krásny jesenný deň, babie leto. Pred mestským múzeom sa stretla skupina turistov, ktorí sa rozhodli stráviť tento slnečný deň v prírode. Mestské múzeum naplánovalo trasu na Starý jelšavský hrad. Turistov sprevádzal pán Sabon, ktorý si pripravil pútavý výklad o okolitej prírode a histórii Jelšavy.
S batohmi na chrbtoch sme sa v sobotu ráno vybrali lúkou i lesnou cestičkou, zdolávali sme prírodné prekážky, strmý skalnatý terén, až sme dorazili do cieľa našej turistickej vychádzky, na Starý hrad, teda na pozostatky hradu. Počas výstupu sme pozorovali okolitú prírodu, spev vtákov, šum lesa, rôzne kvety a rastliny, ktoré rastú v tejto lokalite. Niektorí si na mieste opekali špekačky, deti sa zahrali v ruinách starého hradu. Domov sme sa vracali s dobrou náladou, neprekážali nám ani ubolené nohy. Sme radi, že sa v Jelšave uskutočňujú takéto zaujímavé akcie, kde sa dozvedáme o histórii nášho mesta a poznávame okolitú prírodu.
Mgr. Emília Simanová

Čítať 4792 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!