×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/priroda/vylety/hradok
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/jelsava/polske
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/priroda/vylety/hradok
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/jelsava/polske
streda, 16 október 2013 13:52

Pomáhali sme našim tetám na výlete zdolávať cestičku

Napísal(a) G. Šestinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V jedno slnečné septembrové dopoludnie deti v materskej škole netrpezlivo čakali, kedy zastane pred škôlkou autobus a odvezie ich na výlet na neďaleký Hrádok. Výlet to bol netradičný, pretože pred škôlkou nás čakali aj „naše tety“ z Klubu dôchodcov v Jelšave.
Spoločne sme nasadli do autobusu a po krátkej ceste sme boli na mieste. Na Hrádku sme spoločne zdolali turistickú vychádzku, počas ktorej deti pozorovali krásy jesennej prírody, okolité vrchy. Počúvali zvuky, ktoré prichádzali z lesa. Cestou si pochutnali na černiciach, ktoré im tety odtrhli, poznávali huby. Naspäť sa už ponáhľali, kedy si sadnú a otvoria si svoje batôžteky, ktoré im nabalili rodičia. Posilnili sa a už sa ponáhľali na hojdačky a kolotoče. Čakalo však ešte jedno prekvapenie, ktoré sme pre „naše tety“ pripravili. Boli to loptové hry na zoznamovanie a hra, kde deti pomáhali tetám so zaviazanými očami zdolať cestičku. Týmito hrami aj celým pobytom sa posilnili vzájomné vzťahy, úcta k starším, ochota pomáhať. Deti boli odmenené cukríkmi aj medovníčkami, ktoré im tety priniesli.

Natešené a s peknými zážitkami sme sa vrátili do materskej školy, rozlúčili sme sa s „našimi tetami“ a pozvali ich na budúce stretnutie k nám.
Ďakujeme za spoluprácu členkám Mestského klubu dôchodcov v Jelšave a primátorovi mesta MVDr. Milanovi Kolesárovi za poskytnutie dopravy na výlet.
G. Šestinová, zást. riad. pre MŠ

 {gallery}priroda/vylety/hradok{/gallery}

 

 

Čítať 3617 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!