×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/jelsava/via10/2
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/jelsava/via10/2
sobota, 15 január 2011 14:49

Tri príspevky ešte z predvianočných radovánok jelšavských detí

Napísal(a) Jelšavan
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mikulášsky sviatok je azda  pre  všetky  deti  jedným z najvytúženejších dní v roku. Príchod Mikuláša  je zahalený rúškom rozprávkového  tajomstva a každoročne sú ním deti  očarené.  Pred  jeho  príchodom  si opakujú  básničky, aby si zaslúžili darček. V piatok 3. decembra 2010 sa konala v mestskom dome kultúry Mikulášska nádielka. 
Päťdesiat netrpezlivých detí v sprievode rodičov sa nevedeli dočkať príchodu Mikuláša.  Čakanie  im  krátili  žiaci  Školského klubu  detí  pri  Základnej  škole  s materskou  školou  v Jelšave. Predstavili  sa  scénkou  o   anjelikovi,   ktorý  navštívil  snehové vločky  a tie  mu zatancovali.

  Čertík prišiel  medzi  zlé deti  a robil  tam neplechu, kým neprišiel  za  ním anjelik  a všetky deti sa hneď polepšili. Neskôr predniesli veľa pekných básničiek a   pesničiek.
Scénku i literárne pásmo s deťmi nacvičila pani učiteľka Bc. Emília  Simanová.  Po  ich  vystúpení  prekvapil  deti  Mikuláš v sprievode  anjela  a čerta.  Pochválil  ich  za  vystúpenie  a za odmenu im rozdal darčeky v podobe sladkostí, čo inšpirovalo k prednesom i ostatné deti z hľadiska. Keď boli  balíčky rozdané, vyzval  prítomné  deti do tanca. S radosťou si  zapózoval  pred objektívmi fotoaparátov a rozlúčil sa s nimi.
(Text V.S., foto: A.S.) 

Žiaci si pripravili pod stromček vlastné  vystúpenie

Dňa  21.  decembra  2010  sa  v Špeciálnej  základnej  škole v Jelšave rozžiarili tváričky detí pri vítaní deda Mráza, ktorý spolu  so  svojimi  pomocníkmi  - anjelom  a čertom  priniesli kopu darčekov.    
Žiaci  si  pripravili  pekný  program  s vianočnými  koledami, básničkami a nechýbalo ani tanečné vystúpenie,  ktoré bolo na záver ocenené veľkým potleskom.
Pri vianočnom stromčeku boli odmenení víťazi školského vianočného  turnaja  v stolnom  tenise  a víťazi  celoškolskej  súťaže o najkrajšiu nástenku na  tému  „Normálne  je nefajčiť“. Víťazom ceny odovzdal dedo Mráz spolu s organizátormi danej súťaže. 
Vianočný program detí bol veľmi pekný a potešil všetkých prítomných. Za nádhernú  vianočnú atmosféru a pekné vystúpenie patrí  poďakovanie  šikovným  deťom  a zároveň  aj    všetkým  vychovávateľkám a učiteľom za čas strávený pri príprave tohto milého posedenia  pod vyzdobeným vianočným stromčekom.
Na záver dedo Mráz rozdal všetkým žiakom vianočné balíčky a veselé deti si zašantili na vianočnej diskotéke.
Poďakovanie za krásne vianočné balíčky patrí sponzorom, ktorí deťom vyčarili šťastné úsmevy na tváričkách. Sú to: Mestský úrad Jelšava, Mestské služby Jelšava, Mestské lesy Jelšava,  Mestské  poľovnícke  združenie  JELŠAVAN,  predajňa JAMAJKA Jelšava,  firma CSATARI Jelšava, PM Hucín, R + R s.r.o., firma BRANTNER a SMZ,  a.s. Jelšava. (Text a foto: D.C.)

Mikuláš navštívil aj materskú školu 

„Mikuláš je dedko starý,
Vie on robiť veľké čary.
Nadelí nám k radosti,
čižmu plnú sladkostí.“  

A naozaj nadelil aj našim deťom v materskej škole, keď zavítal k nám 6. decembra 2010 spolu s anjelom a čertom. Prekvapené očká detí hľadeli na neho a sem-tam  spadla  aj  slzička kvôli čertovi. Ale bol to dobrý  čertík, ktorý si s deťmi aj zatancoval a tak odohnal  ich strach. Deti Mikulášovi zaspievali aj zarecitovali  a porozprávali svoje zážitky. On ich zato obdaroval sladkými balíčkami. Na záver mu  zamávali  na dlhú cestu a povedali, že o rok ho opäť  čakajú v materskej škole. Ďakujeme pánovi J. Samkovi, pani A. Máteovej, pani J.  Horváthovej za prípravu a organizovanie tejto školskej akcie.

Perličky z materskej školy
Deti v materskej škole spoznávali zvieratká,  prezerali si obrázky. Pani učiteľka sa opýtala: „Deti, čo má jeleň na hlave?“  Deti odpovedali: „Vlasy, drevo, ...“ Pani učiteľka im vysvetlila, že sú to parohy. Na druhý deň si opakovali zvieratká. Pani učiteľka sa opýtala: „Deti, pamätáte si, čo má jeleň na hlave?“  Zrazu Milanko vykríkol: „Parochňu!“
(Vybrané príspevky z mesačníka Jelšavan)

{gallery}obsah/jelsava/via10/2{/gallery}

Čítať 4006 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!