streda, 02 december 2015 17:26

Lákavá ponuka filmov v kine Apollo aj na december

Napísal(a) Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

paddington 1aKino Apollo pri GOS v Rožňave, ktoré začalo premietanie v októbri t.r., prináša aj na december 2015 lákavú ponuku filmov pre všetkých. Vo vynovených priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) premieta novou projekčnou digitálnou technológiou vo full HD rozlíšení s Dolby Digital 5.1 zvukom každý štvrtok a nedeľu filmy všetkých žánrov.
December je rozprávkový čas, preto aj program začne novým koprodukčným česko-slovenským filmom inšpirovaným klasickou rozprávkou Pavla Dobšinského Sedem zhavranelých bratov (3.12.).

Vtipne prepracovaným scenárom, výpravnými kostýmami, pôsobivou hudbou a prírodnými scenériami určite osloví celé spektrum divákov. Pre rodiny s deťmi je určená animovaná komédia Paddington (6.12.), ktorá prináša rozprávkový príbeh medvedíka z juhoamerického Peru, hľadajúceho nový domov v Londýne. Ďalší film z česko-slovenskej produkcie, ktorý s úspechom práve premietajú aj veľké kiná, Wilsonov (10.12.) je adaptáciou poviedky Michala Hvoreckého o tom, ako sa Bratislava chcela stať po vojne 49. štátom Spojených štátov amerických. Detektívny príbeh plný gagov, štylizácie a nadsádzky s výborným hereckým obsadením určite pobaví. V kritickej situácii, keď narastá napätie vzťahu k emigrantom v dôsledku tragických udalostí a celej série etnických a náboženských problémov, francúzsky film Samba (13.12.) prináša ideálnu víziu humanistického sveta, kde láska víťazí nad problémami. Sloganom "Deň strávený bez lásky je premárnený deň" uvádzajú distribútori momentálne v kinách český poviedkový film Intimity (17.12.), v ktorom je spoločným menovateľom siedmich príbehov opäť láska. Zlata Adamovská, Ondřej Vetchý, Tomáš Klus a ďalší skvelí českí herci vytvoria pestrú paletu životných príbehov. Program pre tento rok ukončí kino Apollo v spolupráci s filmovým klubom Excalibur komédiou Zoran, môj synovec idiot (20.12.). Tá prináša príbeh osamelého štyridsiatnika Paola, ktorého život obráti naruby príchod synovca Zorana, čím sa zmení aj zabehnutý stereotypný poriadok v malom mestečku.
Srdečne pozývame stráviť aspoň niektoré decembrové večery s filmami, ktoré pre vás pripravilo kino Apollo. Premietanie začína o 19.00 s výnimkou rodinného filmu Paddington, ktorý má začiatok o 16.00. Pokladňa je otvorená vždy 30 minút pred začiatkom premietania.
A. Kleinová

 

Čítať 5738 krát Naposledy zmenené streda, 02 december 2015 17:51

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!