štvrtok, 09 jún 2011 22:09

Na prahu leta, na čerstvom vzduchu, prežite Country noc pod hviezdami v Rožňave Doporučený

Napísal(a) Anežka Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na prahu astronomického leta návštevníkom Country noci pod hviezdami v Rožňave večer 17. júna 2011 od 19.00 hod. ponúkame ojedinelý zážitok. Príjemnú letnú atmosféru v prírode, na čerstvom vzduchu pod bohatými hviezdnymi poliami Mliečnej cesty v rytme  country muziky. 
Gold Tal - Zlatá dolka je názov, ktorý by strednej generácii Rožňavčanov mohol pripomenúť  pôsobenie country kapely Jazdci, ktorá bola v období 70-tych rokov v Rožňave a okolí obľúbená a vďaka žánru na Slovensku ojedinelá. Pod týmto názvom fungovala trampská osada zložená z členov kapely a rovnako znie aj refrén "osadnej hymny" z vlastnej tvorby Jazdcov.


Gemerské osvetové stredisko v Rožňave s výraznou finančnou a technickou spoluúčasťou Jazdcov a ich priateľov organizuje GOLD TAL. Podujatie, ktoré bude hudobnou aj obrazovou spomienkou na zakladateľov country a trampského hnutia v regióne, ale pripomenie aj ich nasledovníkov z rokov osemdesiatych a zároveň poskytne priestor aj mladým hudobníkom, ktorí udržiavajú túto tradíciu v súčasnosti.
V programe sa koncertom predstaví aj košická skupina Veslári - európska country kapela roka 2007, držiteľka mnohých ocenení Európskej asociácie country music (ECMA) za svoju interpretáciu a tvorbu, ktorou bodovala v európskych a svetových rebríčkoch country rádií. Dvaja z členov tejto úspešnej kapely sú tiež Rožňavčania.
Napokon pre každého milovníka dobrej country zábavy sú pripravené zahrať do tanca betliarske Vidly.
Rátajte s tým, že budete platiť aj vstupné: 3.- €

Anežka Kleinová

Čítať 2712 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!