×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/roznava/oslavy
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/roznava/oslavy
utorok, 11 november 2014 15:21

Rožňavská nemocnica predstavuje nové oddelenie multiodborovej intenzívnej starostlivosti

Napísal(a) Tomáš Kráľ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv nz omis-2aRožňava 11. novembra 2014 - Svet zdravia dnes oficiálne prezentoval svoje nové oddelenie multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OMIS) v rožňavskej nemocnici. OMIS predstavuje organizačné zoskupenie jednotiek intenzívnej starostlivosti (JIS) oddelení vnútorného lekárstva, neurológie a chirurgie spolu s oddelením anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). V Rožňave nainštalovali centrálny monitorovací systém, kompletne zrekonštruovali interiér a boli vykonané dispozičné zmeny s prispôsobením pre nové rozmiestnenie 12 pacientskych lôžok. Celkové investície si vyžiadali takmer 200-tisíc €.
rv nz omis-2Prínos nového oddelenia multiodborovej intenzívnej starostlivosti spočíva v tom, že hospitalizovaní pacienti sú umiestnení na modernej jednotke so sústredenou intenzívnou starostlivosťou a o ich stave a o liečebnom postupe sa v prípade potreby vie dohodnúť multiodborový tím špecializovaných lekárov. O jednotlivých pacientov sa nepretržite starajú lekári podľa odborností, pod ktoré spadá ochorenie daného pacienta. Pacient s

infarktom myokardu je pod dohľadom internistu, pacient s porážkou je v starostlivosti neurológa, o pacienta po operácii brucha sa stará chirurg a o pacienta v bezvedomí na umelej pľúcnej ventilácii sa stará anesteziológ-intenzivista.
rv nz omis-1rv nz omis-3V nových priestoroch OMIS-u bol kompletne zrekonštruovaný interiér pre 12 lôžok s izolačnou miestnosťou pre jedného pacienta navyše. Kompletne boli vymenené okná, nainštalovaná centrálna klimatizácia, kazetové stropy, centrálny monitorovací systém pre všetky lôžka. Celkové investície si vyžiadali takmer 200-tisíc eur. Prínos nového oddelenia spočíva v tom, že hospitalizovaní pacienti sú umiestnení v moderných priestoroch spĺňajúcich najvyššie štandardy poskytovania zdravotnej starostlivosti. Sústredenú intenzívnu starostlivosť pre všetkých pacientov zabezpečuje multiodborový tím lekárov – špecialistov. Významnou výhodou a súčasne medzinárodným trendom je aj to, že počet lôžok v rámci daných odborov nie je striktne určený a prispôsobuje ich akútnym potrebám. Tento organizačný prístup sa volá systém plávajúcich lôžok.

Tomáš Kráľ

 

Čítať 6975 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!