×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/roznava/pivovar
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/roznava/pivovar
štvrtok, 01 január 2015 14:26

S novým rokom 2015 prišli na svet aj jeho prví novorodenci na Slovensku i na Gemeri

Napísal(a) MG-OD
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv prvi 2015aStarý rok 2014 sa stal už minulosťou. Udalosti, ktoré sa odohrávali počas uplynulých 365 dní sa dostanú už len do čísel štatistík, či do rôznych archívov. Jednou takou bude i údaj o stránke Maj Gemer, ktorý uvádzam, že v roku 2015 bolo uverejnených 1037 príspevkov v podobe článkov. Ak pripojím k tomuto údaju nezrátaný počet fotografií, bude to znamenať niekoľko desaťtisíc kliknutí na adresu: www.majgemer.sk, čo je úctyhodný údaj, o ktorý sa zaslúžilo nemálo autorov, najmä z horného a stredného Gemera. Zaslúžia si od nás vysoké ocenenie a úctu za to, že každodenne sa podelia s nami o informácie rôzneho charakteru o našom Gemeri. Spomienkou pre nás budú tiež posledné hodiny silvestrovského večera, do ktorého zaradíme aj prvé blahoželania a vinše patriace Novému roku i celému roku 2015, ktorý práve začína žiť. Akoby s novým zrodením očakávaného roku 2015 prichádzajú na svet aj prvé novorodeniatka. Venujeme im už tradične veľkú pozornosť s očakávaním prvého narodeného dieťaťa v Slovenskej republike. Jeho meno i fotografie spolu s mamičkou sa dostávajú na

obrazovky televízorov, správ rozhlasových staníc, ale i na webové stránky internetu. Pozrime sa ako sa s vinšom Šťastný Nový rok otvárali očká nových občanov nášho mladého štátu v roku 2015. Zvedaví sme tiež aj na prvých občanov nášho Gemera v roku 2015.

Podľa informácií hovorcu spoločnosti Svet zdravia pána Tomáša Krála prvé dieťa narodené na Gemeri v roku 2015 prišlo na svet v rimavskosobotskej nemocnici. Bolo ním dievčatko Kristínka. Narodila sa presne 1.1.2015 o 4:40 hod. a jej prvé údaje sú: hmotnosť 3020 g a dĺžka 50 cm. Aj druhé narodené dieťa v spomínanej nemocnici bolo dievčatko. Prišlo na svet o 7:10 hod. Podľa portálu roznava.sk v druhej gemerskej nemocnici v Rožňave sa narodil na Nový rok chlapček Karol. Stal sa tak prvým Rožňavčanom narodenom v roku 2015. Narodil sa pani Edite Rézművesovej o 10:40 hod. Vážil 2770 g a meral 48 cm. Všetkým novorodencom želáme pevné zdravie a hodne šťastia v ich nastávajúcom živote. Tiež ich mamičkám a oteckom.

Prvým bábätkom, ktoré v roku 2015 prišlo na svet v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach, je Sintia Džobáková z obce Košické Olšany v okrese Košice – okolie. Sintia prišla na svet o 1.15 hod., má 50 centimetrov a hmotnosť 3230 gramov. Narodila sa 21-ročnej Monike z Košických Olšian, pre ktorú je to jej druhé dieťa.

Prvým dieťaťom roka 2015, ktoré sa narodilo vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove, je Prešovčanka Sofia. Na svet prišla o 2.38 hod. Dievčatko meria 46 cm a má hmotnosť 2790 gramov. Narodila sa prvorodičke v starej pôrodnici. Chlapček, ktorému rodičia dali meno Adam, je prvým dieťaťom roku 2015, ktoré sa narodilo v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Na svet prišiel o 6.30 hod. Adamko mal po narodení 54 centimetrov a vážil 4320 gramov. Je tretím dieťaťom 33-ročnej Márie Farkašovej z Banskej Bystrice. Klasický pôrod bol bez problémov. Rodička prišla na oddelenie len tri hodiny predtým. Mamičke bol už podľa Škerlíka zablahoželať aj nový banskobystrický primátor Ján Nosko.

Martin Zetocha je prvým dieťaťom, ktorý sa narodil 1. januára 2015 na území Trnavského kraja. V pôrodnici trnavskej Nemocnice s poliklinikou ho priviedla na svet mamička Barbora o 4.40 hod. Chlapček má váhu 3410 gramov a meria 48 centimetrov. V Piešťanoch sa o 3.40 hod. v Nemocnici Alexandra Wintera narodila mamičke Lucii Lenka Vargová. Váži 2600 gramov a meria 48 centimetrov.

Prvým narodeným dieťaťom v Nitrianskom kraji bol dnes o 3.48 hod. malý Peter. Na svet prišiel v nitrianskej Fakultnej nemocnici. Jeho váha je 2300 gramov a meria 44 centimetrov.

Hneď po polnoci sa do zasneženého Slovenska v Univerzitnej nemocnici Bratislava narodilo dievčatko. Alžbetka prišla na svet akútnou sekciou v Nemocnici akademika Ladislava Dérera. Dievčatko má 49 centimetrov a váži 3440 gramov. Pôrod sekciou bol indikovaný pre vysoký krvný tlak 29-ročnej prvorodičky. Matka aj dieťa sú v poriadku.

MG-OD+teraz.sk

 

 

Čítať 4113 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!