pondelok, 14 máj 2012 16:49

Sme radi, že nášmu seniorovi Vojtechovi Bradovkovi venovala pozornosť i stránka WHO Doporučený

Napísal(a) WHO-OD
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Nemám informácie o tom, že na Slovensku sa vo veku osemdesiatsedem rokov venuje práci s počítačom toľko ľudí a tak dôsledne, ako práve oslavujúci Dedo Belo z Nadabuly pri Rožňave, ako podľa tejto prezývky poznajú pána Vojtecha Bradovku nielen Gemerčania. K jeho dnešným narodeninám som mu zagratuloval aj ja tak, ako sa na krajana a priateľa patrí. Ešte raz, Vojto, živio!
Práve som na internete natrafil na článok od pána Bradovku, ktorý uverejnila na svojom portáli  WHO - Svetová zdravotnícka organizácia v rámci Európskeho roku aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami, ktorý na rok 2012 vyhlásila Európska komisia a má
upozorniť na účasť

starších ľudí na živote spoločnosti a na medzigeneračnú solidaritu. WHO vytvorila dokumenty o živote starých ľudí ako mozaiky zo života rodín z jednotlivých európskych štátov. Slovensko reprezentuje práve pán Vojtech Bradovka. Je dobré sa s týmto príspevkom podeliť aj takto. Možno povzbudí ešte viac ako doteraz našich seniorov.
„Počas mojich aktívnych rokov som žil v trojgeneračnej rodine, spoločne so svojimi rodičmi a mojou svokrou. Myslím, že starostlivosť, ktorú sme im venovali bola dobrým príkladom pre našich dvoch synov, pretože rovnaká podpora, teraz v našom veku, sa nám dostáva od nich. V rodinných vzťahoch máme absolútnu dôveru, spoločne si robíme plány do budúcnosti, a preto nemáme obavy zo starnutia. Máme šťastie aj v tom, že máme veľmi dobré vzťahy so susedmi v našej obci. Ponúkajú nám nezištnú pomoc v mnohých ohľadoch, predovšetkým s nakupovaním. Na oplátku sa radi staráme o ich deti, atď.
Moja manželka je fyzicky na tom lepšie ako ja. Vedie domácnosť, varí a stará sa tiež o kvety a rastliny v záhrade. Ja som síce na invalidnom vozíku, ale v mojej hobby miestnosti môžem urobiť nejaké drobné domáce opravy a tiež opraviť hračky deťom od susedov. Väčšinu svojho času trávim prácou s počítačom a elektronickou komunikáciou cez internet s priateľmi a známymi v mojom veku. Tiež sledujem činnosť a aktivity českých a slovenských seniorov na internete, a musím povedať, že slovenskí seniori nevychádzajú z tohto porovnávania veľmi dobre. Mnohí z mojich celoživotných priateľov, ktorí zastávali významné postavenie v rôznych oblastiach, nie sú schopní prekonať svoj ostych, pokiaľ ide o prácu s počítačom. V najlepšom prípade dajú svoje myšlienky na papier pomocou mechanického písacieho stroja. Existuje však aj mnoho ďalších internetových portálov, na ktorých dopisovatelia uverejňujú veľmi hodnotné príspevky na rôzne, vysoko aktuálne témy z rôznych oblastí, dotýkajúcich sa histórie i súčasnosti jednotlivých regiónov Slovenskej republiky. Ja sa snažím prispieť k zmene mojou webovou stránkou a praktickou prezentácou priam neprekonateľných výhod práce na internete."
(Zdroj: WHO)
Spracoval O.D.
Poznámka: Odporúčam vám pozrieť si webovú stránku Klubu generácie báčikov, ktorú rediguje pán Bradovka.
{jcomments on}

Čítať 3642 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:47

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!