štvrtok, 03 marec 2011 18:29

Ženský zákon s divadlom Kočorhen z Revúčky prvýkrát v gemerskom nárečí aj v Gemerskej Polome Doporučený

Napísal(a) (MG-OD)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Ešte nikto doteraz na Slovensku  nezahral klasickú divadelnú hru Jozefa Gregora Tajovského Ženský zákon v gemerskom nárečí. Mladí z Revúčky sú na to hrdí, že celý nápad zahrať Ženský zákon v malorevúckom nárečí vyšiel z ich hláv ešte pred vlaňajším letom. Hru najprv preložili do svojho nárečia, jedného z gemerských nárečí, vyhľadali šikovných a ochotných hercov  a hru nacvičili. Predstavenie malo doteraz nebývalý úspech všade, kde vystupovali. Odohrali ho nielen v Revúčke, ale i v Revúcej a okolitých obciach Revúckeho okresu. Doteraz pobavili vtipnými skečmi obyvateľov siedmich obcí a okresného mesta. A toľko repríz na Gemeri s jednou divadelnou hrou

si ani nepamätám.
V súčasnosti žijú v malom napätí, lebo po prvýkrát boli pozvaní vystúpiť s touto hrou medzi obyvateľov susedného okresu. V sobotu 5. marca 2011 totiž na pozvanie starostu obce Gemerská Poloma vystúpia po prvýkrát v Rožňavskom okrese. Už sa na to tešia, aj keď žijú s menšími starosťami, ako to pri takýchto akciách už býva. Viacerí z mladých ochotníkov ešte ani neboli nikdy v tejto obci, ktorá je tak bohatá na folklórne tradície i udalosti. Zvedaví sú preto, ako ich Polomci prijmú s touto hrou vo svojej kinosále. Budeme im držať palce tak, ako doteraz, aby vtip a humor so zápletkami Ženského zákona rozveselil aj polomské publikum.
Ako sa nakoniec v Gemerskej Polome uplatnil Ženský zákon v podaní mladých amatérov divadla Kočorhen z Revúčky, dozvieme sa až po vystúpení, ktoré začína v sobotu o 18.00 hod. Vstupné je ozaj symbolické – pre dospelých 1.- €, pre mládež 0,50 €, deti do 6 rokov majú vstup voľný.
(MG-OD)
{jcomments on}

Čítať 3851 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!