streda, 18 máj 2022 13:36

Rožňavské deti zažijú aktívny týždeň Doporučený

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Baníckom múzeu v Rožňave, ktorého zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj, sa každoročne koná podujatie známe ako Deň detí. Múzejníci ale túto myšlienku rozvinuli a už o pár dní mladí návštevníci zažijú TýžDEŇ detí. Konať sa bude od 30. mája do 3. júna v priestoroch Galérie Baníckeho múzea v Rožňave, ako aj v Zážitkovom centre SENTINEL.
„Pre všetkých, ktorí sa zapoja do TýžDŇA detí máme pripravený bohatý a atraktívny program, v ktorom, okrem iného, určite nebude chýbať ani jazda banským vláčikom do štôlne Alexander,“ dodal riaditeľ múzea, Pavol Lackanič.

Mladí bádatelia si budú môcť v obidvoch prevádzkach vyskúšať rôzne aktivity, v Zážitkovom centre SENTINEL to bude napríklad rozpojovanie hornín, ryžovanie zlata, práca s banskými dopravnými prostriedkami pomocou vyhotovených autentických replík, ako sú korýtka na rudu, banský fúrik či drevené banské vozíky alebo kladkostroj. V Galérii budú mať možnosť vyrobiť si pečatidlo, čaká ich tiež komentovaná prehliadka výstavy 12 dekád Baníckeho múzea, ku ktorej sú pripravené aj zaujímavé interaktívne hry, teda puzzle, domino, pexeso a rôzne kvízy. Cena vstupného sú 2 € na prevádzku a aktivít sa môžu zúčastniť deti materských aj základných škôl, ktoré sa vopred nahlásia.

Kontakt:

Gabriella Badin - 0907 769 338
Viac informácií o podujatiach a výstavách nájdete na www.banmuz.sk.
Tešíme sa na Vás!

 

Róbert Šimko

 

Čítať 714 krát Naposledy zmenené streda, 18 máj 2022 13:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!