štvrtok, 03 apríl 2014 20:16

Pavol Burdiga: Henrieta Farkašová je náš rožňavský poklad a veľká motivácia pre mladých ľudí

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

farkasova-subrtovaHistoricky najlepšou slovenskou zdravotne handicapovanou športovkyňou sa po zimnej paralympiáde v Soči stala zjazdová lyžiarka Henrieta Farkašová. V stredu 2. apríla 2014 spolu s jej navádzačkou Nataliou Šubrtovou ich prijal primátor Rožňavy Pavol Burdiga. Zaplnená sála Radnice, v ktorej boli väčšinou mladí ľudia, privítala obidve športovkyne búrlivým potleskom. Primátor v privítacom príhovore ocenil skvelý športový výkon Henriety i príkladnú reprezentáciu Slovenska i Rožňavy a odovzdal jej okrem krásnej kytice aj mestské ocenenie. Pre portál rožňava24.sk pán Burdiga povedal: „Je to náš rožňavský poklad a motivácia pre všetkých mladých ľudí. Nielen týmto športom, ale aj iným sa dá dosiahnuť obrovský úspech, len treba chcieť a makať“.
„Je to náročný šport a hlavne v mojej situácii. Finančné prostriedky sú dôležité ako u každého v živote, ale dalo sa to nejak zvládnuť. Snažili sme sa a samozrejme bojovali z plných síl čo sa napokon sa odzrkadlilo na týchto umiestneniach. Som rada, že som doma a medaily si užívame naplno, aj keď prvý týždeň bol tak trošku oddychový, potrebovala som to,“ prezradila medailistka Farkašová. 

Keďže Henrieta priniesla so sebou paralympijské medaily, účastníci prijatia mali možnosť si ich zblízka popozerať. 
Na stránke Maj Gemer sme sledovali športové úspechy i nezdary našich paralympionikov v uplynulom mesiaci v Soči. Najmä našej Gemerčanky Henriety Farkašovej, ktorá sa narodila v rožňavskej nemocnici, ale detské roky prežila so svojimi najbližšími v Lipovníku. Po predchádzajúcom nebývalom úspechu na paralympiáde vo Vancouvri, kde sama získala 3 zlaté medaily, ich teraz až toľko nebolo, ale to neznižuje jej výkon. Ba naopak, ešte viac to umocňuje jej úspechy, za čo môžeme byť na Henrietu aj my hrdí. Veď Slovensko i s jej športovým výkonom a získom dvoch zlatých a jednej bronzovej medaily v konečnom rátaní obsadilo spomedzi všetkých zúčastnených krajín z celého sveta skvelé šieste miesto. Henrieta Farkašová sa dnes môže pýšiť piatimi zlatými medailami, jednou striebornou a jednou bronzovou medailou zo zimných paralympijských hier. Vďaka tejto medailovej žatve sa stala našou doteraz najúspešnejšou paralympioničkou Slovenska. A my jej k tomu srdečne blahoželáme a prajeme ďalšie športové i osobné úspechy.

 

Čítať 3125 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:35

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!