streda, 25 január 2012 15:52

Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič navštívil Rožňavu Doporučený

Napísal(a) TOPK
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič navštívil 25. januára 2012 v rámci pracovného výjazdu mesto Rožňava. Hlavu štátu na Starej radnici privítal primátor mesta Vladislav Laciak, ktorý predstavil rozvojový plán mesta. "Ak sa niektoré mesto môže pochváliť tým, že tu nikdy neboli národnostné rozbroje, takým je to dozaista Rožňava," uviedol prezidenta do histórie národnostne zmiešaného mesta, v ktorom žijú Slováci, Maďari i Rómovia. Podľa primátora Rožňavu najviac trápi vysoká nezamestnanosť na úrovni až 29 %. "Veľmi by nám pomohlo vybudovanie rýchlostnej cesty do Rožňavy, ktorá by zatraktívnila mesto pre investorov," zdôraznil Vladislav Laciak. 

Prezident Ivan Gašparovič na stretnutí s primátorom, mestskými poslancami a predstaviteľmi miestnej a štátnej samosprávy poukázal na zložitú politickú a hospodársku situáciu na Slovensku. "Prosím neberte tieto nadchádzajúcej voľby na ľahkú váhu. Pre Slovensko bude veľmi dôležité, aby malo stabilnú a silnú vládu, ktorá vydrží celé funkčné obdobie," prízvukoval prezident. Ako dodal, v súčasnom zložitom období by Slovensku nemali vládnuť neskúsení politici. Hlava štátu za významnú úlohu budúceho kabinetu považuje schopnosť čerpať zdroje z eurofondov, ktoré sme aj chybou ministerstiev nedokázali efektívne realizovať. 
Ivan Gašparovič sa zaujímal o sociálnu a ekonomickú situáciu obyvateľov Rožňavy. Pripomenul, že samospráva sa dnes už nemôže spoliehať iba na centrálnu vládu, ale pomoc pri rozvoji mesta musí hľadať aj u regionálnej samosprávy a miestnych podnikateľov. Súčasťou programu pracovnej návštevy prezidenta v Rožňave bola aj prehliadka biskupskej katedrály, prezident so sprievodom sa stretol s občanmi aj na rožňavskom námestí a na záver pracovného dňa v Rožňave sa v športovej hale stretol so športovcami. 
(Zdroj:  Správa Tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR)

{jcomments on}

 

 

 

 

 

 

 

Čítať 3395 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!