×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/roznava/dm11
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/roznava/sdz
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/roznava/dm11
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/roznava/sdz
sobota, 05 február 2011 20:36

Titul Čestný občan mesta Rožňava tohto roku patrí MUDr. Jozefovi Vitkovskému Doporučený

Napísal(a) Marek Koltáš
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

MUDr. Jozef Vitkovský, nositeľ titulu Čestný občan mesta RožňavyVyvrcholením Dní mesta Rožňava býva každoročne slávnosť udeľovania najvyšších mestských vyznamenaní za predchádzajúci rok. V sobášnej sieni sa  v sobotu 5. februára 2011 predpoludním začal slávnostný akt udeľovania titulu Čestný občan mesta, odovzdávanie Ceny mesta a Ceny primátora mesta Rožňava. Na slávnosti privítali vzácnych hostí, a to zástupcu veľvyslanca Maďarskej republiky na Slovensku Lászlóa Váradiho a zahraničné delegácie z partnerských miest – z mesta Szerencs, Budapesti – Belváros-Lipótváros, Českého Těšína, Poľského Cieszyna a zo Srbska – Bačka Topoľa.
Potom nasledoval slávnostný akt odovzdávania ocenení, ktorého sa ujal

primátor mesta Rožňava MUDr. Vladislav Laciak. Titul Čestný občan Rožňavy si prevzal MUDr. Jozef Vitkovský, a to za neobvyklú reprezentáciu mesta dosahovaním vynikajúcich medicínskych výsledkov na ortopedickom oddelení Nemocnice s poliklinikou sv. Barbory v Rožňave.

Cenu mesta Rožňava si z rúk primátora mesta MUDr. Vladislava Laciaka prevzali:

  • PhDr. Kliment Mitura (za vynikajúce výsledky dosiahnuté v oblasti medailérstva, ktorými opakovane reprezentuje aj mesto, a to nielen doma, ale aj v zahraničí)

Doktor Mitura je autorom niekoľkých pamätných tabúľ a plakiet k rôznym významným udalostiam. Okrem toho sa môže pochváliť aj návrhom na pamätnú medailu prof. Kňazovického, ktorá sa práve podľa jeho návrhu každoročne udeľuje 100-násobným darcom krvi. K jeho posledným úspechom patrí zlatá pamätná medaila s nomin. hodnotou 100 € a strieborná minca s nomin. hodnotou 10 € vydaná pri príležitosti výročia narodenia hudobného skladateľa Jána Cikkera. Svoju tvorbu prezentuje aj na celosvetových výstavách medailérov – FIDEM – v r. 2007 v Colorade (USA), či v r. 2010 vo Fínsku.

  • pán Miroslav Hujdič (za vynikajúcu reprezentáciu mesta v oblasti výtvarného umenia na domácej a medzinárodnej úrovni).

Je autorom kolekcie diapozitívov podzemných jaskynných priestorov, rôznych unikátnych plastík a malieb. Už 14 rokov sa pravidelne zúčastňuje medzinárodného maliarskeho sympózia MLYN a jeho diela boli súčasťou mnohých kolektívnych i autorských výstav doma a v zahraničí.

MUDr. V. Laciak ďalej ocenil aj šesticu Rožňavčanov, a to Cenou primátora mesta, ktorá sa každoročne udeľuje za úspešnú a záslužnú činnosť v prospech mesta. Cenu a vecný dar si prevzali:

  • Mgr. Jozef Csobádi (za uchovávanie histórie Rožňavy a jej prezentácii doma a v zahraničí)
  • Mgr. Alexander Tóth (za dlhoročnú výchovno-vzdelávaciu prácu)
  • pani Katarína Horváthová (za dlhoročnú obetavú prácu v prospech generácií tretieho veku)
  • Mgr. art. Tatiana Masníková (za významnú reprezentáciu mesta Rožňava v oblasti divadelného umenia doma i v zahraničí)
  • pani Mária Burdigová (za dlhoročnú obetavú prácu v rezorte zdravotníctva – na úseku biochémie)
  • RNDr. Ondrej Hronec (za dlhoročnú pedagogicko-výchovnú činnosť so stredoškolskou mládežou v škole i mimo nej).

Slávnostnú atmosféru v závere podujatia spestrilo vystúpenie talentovaných žiakov Základnej umeleckej školy v Rožňave. Za klavírneho doprovodu Márie Senglerovej sa publiku predstavili žiaci Nikoleta Vodová (spev) a Matěj Boroš (spev). Svoj talent predviedol aj Zsolt Farkas (klavír).
Text i foto: Marek Koltáš

{gallery}obsah/roznava/dm11{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 8754 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!