×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/roznava/dm11
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/roznava/dm11
piatok, 23 máj 2014 12:15

Tri folklórne súbory z horného Gemera súťažili o postup do krajského kola

Napísal(a) M. Ferenczová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv OS-002aOkresná súťaž tvorivých choreografií folklórnych kolektívov sa konala v nedeľu 18. mája 2014 v kinosále Vojenského útvaru v Rožňave. Súťažili tri folklórne súbory z okresu so štyrmi choreografiami. Folklórny súbor Gemer si do súťaže pripravil dve choreografie, a to v kategórii malých foriem „Nabiv me muž“ a v kategórii veľkých „V nedeľu na moste“ od choreografa Jána Garana Krišťáka. 

Folklórny súbor Dubina z Rožňavy sa predstavil s veľkou choreografiou Jána Liptáka „Po rejdovsky“, tiež folklórny súbor Borostyán sa prezentoval s veľkou choreografiu Michala Richtarčíka „Tance z Medzibodrožia.
Odborná porota v zložení Mgr. art. Martin Urban, Tatiana Urbanová a Ján Lipták, odporučila postúpiť do krajskej súťaže súbory Dubina a Borostyán.

Súťaž sa uskutoční v rámci Abovských folklórnych slávností 29. júna 2014 v Rozhanovciach. Držíme palce, aby sa im darilo a úspešne reprezentovali okres v silnej konkurencii súborov Košického samosprávneho kraja. 
Organizátori i členovia poroty vyjadrili poďakovanie všetkým súťažiacim, za ich činnosť vo folklórnych kolektívoch a prezentáciu folklóru. 

rv OS-010rv OS-009rv OS-008rv OS-004rv OS-002rv OS-001M. Ferenczová
GOS Rožňava
Foto: archív GOS

 

 

Čítať 3572 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!