nedeľa, 26 máj 2013 21:31

Stretnutie spevokolov Gemerského evanjelického seniorátu v Muránskej Dlhej Lúke Doporučený

Napísal(a) Ing. Milan Kupčo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Gemerskom evanjelickom senioráte máme asi 14 cirkevných spevokolov. Už pred niekoľkými rokmi bola založená pekná tradícia a to prehliadka všetkých spevokolov vždy v inom cirkevnom zbore. Dňa 26. mája 2013 sa takéto stretnutie spevokolov Gemerského evanjelického seniorátu uskutočnilo v cirkevnom zbore ECAV v Muránskej Dlhej Lúke. Prehliadky sa zúčastnilo 13 spevokolov z CZ Vlachovo, Gočova, Slavošoviec, Štítnika, Chyžného, Dobšinej, Revúcej, Betliara, Jelšavy,

Gemerskej Polomy, Rožňavy (dva spevokoly) a Muránskej Dlhej Lúky.

 

V preplnenom evanjelickom kostole privítal prítomných zborový dozorca Ján Šturmankin. Potom v duchovnom zamyslení všetkých pozdravil zborový farár Dušan Hrivňák. Po krátkej modlitbe zazneli prvé tóny a slová nádherných duchovných piesní, ktoré trvali vyše dvoch hodín. Veľký aplauz zaznel po vystúpení spevokolu CZ z Rožňavy. Program uvádzala a krátkymi úryvkami z jednotlivých piesní vkusne dopĺňala vystúpenia spevokolov pani Želmíra Štefanková. Záverečné slová vďaky, krátka modlitba a požehnanie patrili bratovi seniorovi Jergušovi Olejárovi z CZ Rožňava. Po tomto nádhernom duchovnom pookriatí sa všetci presunuli do sály kultúrneho domu, kde bolo prichystané malé občerstvenie.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili tohto krásneho, hoci upršaného popoludnia, ale hlavne členom CZ ECAV Muránska Dlhá Lúka za prípravu tejto prehliadky. Ak Pán Boh dá, stretneme sa opäť na budúci rok na podobnom stretnutí v niektorom inom z našich Cirkevných Zborov.

Ing. Milan Kupčo

{jcomments on}

Čítať 4286 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!