utorok, 13 jún 2023 20:39

Aj Rožňavské Bystré má zlatú medailu z majstrovsiev Slovenska kadetiek U 17 Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pozornému oku športového fanúšika, zvlášť toho basketbalového, neušla ani informácia, ktorá sa objavila pred pár dňami aj na internete. Týkala sa mladých basketbalistiek Young Angels U17 Košice v kategórii kadetiek, ktoré sa stali tohtoročnými víťazkami Majstrovstiev Slovenska. Vo finále turnaja, ktoré sa hralo od 9. – 11. júna 2023 v Šaci, neďaleko Košíc, dokázali zvíťaziť nad svojím najväčším rivalom – kadetkami z Ružomberka v pomere 65:61. Obrovskú radosť z tohto skvelého výkonu majú, a to málokto vie, aj obdivovatelia tohto športu v malej gemerskej obci Rožňavské Bystré. Najmä rodina jednej z popredných košických kadetiek Alexandry Molčíkovej, ktorá práve z tejto obce na hornom Gemeri pochádza a kde žijú aj jej rodičia i starí rodičia. A že právom sú hrdí, súvisí predovšetkým s tým, že meno tejto mladej basketbalistky sa objavilo na záver turnaja aj medzi najlepšími hráčkami.

ke ali molcikova 24095Mladá Alexandra potešila aj svoje kamarátky, ktoré ju poznajú pod menom Ali. V telocvični v Šaci, kde sa hral celý turnaj, boli prítomní aj viacerí príslušníci jej rodiny, ktorým pri vyhlasovaní víťazov a pri hraní slovenskej hymny vytryskli z očí slzy šťastia. Navyše Alexandra práve počas finálového turnaja oslavovala svoje 17-te narodeniny a tak mohla ešte citlivejšie prežívať tento svoj šťastný deň. Najmä keď z tribún sa na jej výkon pozerala 5-členná rodina – obidvaja dedkovia: Ján i Štefan, stará mama Mária, otec Zoro i jeho sestra Soňa.

Nielenže Alexandra patrí medzi opory družstva, ale po finále sa jej dostalo od organizátorov turnaja ďalšej veľkej pocty, keď bola vyhlásená medzi najlepších 5 hráčok celého turnaja majstrovstiev. Dnes je už zlatými písmenami zapísané, že

All star tím A tvoria:

Mária Štefančová a Štefánia Michalíčková (obe MBK Ružomberok), Nela Čatlošová a Alexandra Molčíková (obe Young Angels Košice), Tilda Slama (ŠBK Šamorín). 

ke vitazky 24117Mnohí sa iste budete pýtať, ako sa taká mladá Molčíková dostala z chudobného Gemera do elitného basketbalového družstva kadetiek Košíc. Len posúďte: basketbal začala hrať, až keď sa dostala z rodnej obce ako žiačka študovať do neďalekej Rožňavy, kde najprv ukončila základnú školu a pred dvomi rokmi začala študovať na Gymnáziu P. J. Šafárika. Jej prvým basketbalovým klubom bol ŽBK Rožňava. Pred dvomi rokmi bola však vybraná do Piešťan, kde sa zúčastnila basketbalového kempu talentovaných basketbalistiek z celého Slovenska. Tam si ju zrejme vyhliadli ako veľmi talentovanú hráčku zástupcovia košického klubu Young Angels a od septembra m. r. už bola ich členkou. Svojou húževnatosťou sa vypracovala postupne až tak ďaleko, že dnes tvorí kostru družstva kadetiek. A že to nerobí len tak, aby sa nepovedalo, svedčí aj to, že svojím prístupom k povinnostiam robí dobrú reklamu nielen sebe, ale aj učiteľom i spolužiačkam na Gymnáziu P. J. Šafárika v Rožňave, kde študuje s

ke zdrvujucipocit 24120

vyznamenaním. Najviac sa však svojimi športovými, ale aj študijných úspechmi zavďačuje svojim rodičom, starým rodičom a celej svojej rodine. Hrdí sú na ňu dnes všetci. Nebudem tajiť, ale o športovej dráhe mladej Molčíkovej hovorí dnes celé Rožňavské Bystré.

 

 

Čítať 803 krát Naposledy zmenené piatok, 16 jún 2023 09:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!