štvrtok, 12 október 2023 11:27

Zážitkové maľovanie v Betliari potešilo i deväťdesiatdvaročnú seniorku Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Radi kvitujeme informáciu, o ktorú sa v týchto dňoch postarala pani Martina Štěpánová z portálu Gemart.sk. Pre tých, ktorý tento web nepoznajú, podotýkame, že GemArt – Gemerský umelecký inštitút je nezisková organizácia, ktorej hlavným cieľom je rozvoj a podpora kultúry na Gemeri. Ako v podtexte na portáli ďalej uvádzajú, spájajú gemerských umelcov organizovaním akcií pre Gemerčanov a ľudí, ktorí na Gemer zavítajú objavovať krásy do tohto krásneho regiónu. Nás však teší, že sa spoločne snažíme predovšetkým propagovať aktivity na území nášho historického regiónu. Pri tom pani Štěpánová rada pripomenula: „Veľa akcií organizujeme nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Napríklad, teraz v sobotu (7.10.2023) sme zorganizovali v Betliari zážitkové maľovanie na tému Harmónia farieb jesene, na ktoré prišlo 18 ľudí, vrátane troch tiet z Domu seniorov Zálesák. Jedna z nich bola dokonca 92-ročná, tak sme mali veľkú radosť. 

V zime budeme robiť veľkú dobročinnú zbierku pre ľudí v núdzi, Spoločné gemerské Vianoce na Hrade v Štítniku, kde cieľom je nielen to, aby sa nikto v období Vianoc necítil sám, ale tiež aby sa zmenšila „priepasť“ medzi majoritou a minoritou. Podarilo sa nám v tomto prípade presvedčiť viac ako 12 starostov zo Štítnického mikroregiónu, Gotickú cestu, Múzeum Betliar, Turistické informačné centrum Rožňava, ale aj „ping-pongistov“ z Geológu Rožňava, aby umožnili vytvoriť na ich obecných úradoch alebo iných miestach zberné miesta a prišli spolu s nami navariť 21.12. dobročinnú kapustnicu, ktorá sa bude ľuďom v núdzi rozdávať. 

Dlhodobým naším cieľom je „prebudiť" Gemer smerom k umeniu, kultúre, ale aj smerom k tolerancii. Myslím, že sme na dobrej ceste, aj keď určite bude dlhá a plná zákrut," na záver dodala pani Štěpánová.

 

MG od

Harmónia farieb jesene Foto-galéria 

Čítať 365 krát Naposledy zmenené piatok, 13 október 2023 12:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!