×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/bystre/mesiac-ucty
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/bystre/matica/md
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/bystre/den/dobos
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/bystre/mesiac-ucty
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/bystre/matica/md
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/bystre/den/dobos
štvrtok, 25 október 2012 17:16

Mesiac úcty k starším v Rožňavskom Bystrom ozdobilo storočné jubileum spoluobčianky Terézie Jančošekovej Doporučený

Napísal(a) Želmíra Gonosová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 19. októbra 2012 sme mali "Strieborný podvečer" pri príležitosti októbra - mesiaca úcty k starším ľuďom. V našej obci Rožňavské Bystré túto akciu robíme už niekoľko rokov a pozývame na ňu všetkých seniorov nad 60 rokov. A nebolo tomu inak ani teraz.
"Klaniame sa šedinám v úcte a pokore nad rokmi poznania, prežitých a poznačených časom."


V piatok 19. októbra 2012 náš kultúrny dom bol naplnený životnou skúsenosťou, tvrdou prácou, vďačnosťou, prežitými rokmi. Pre všetkých prítomných kytičku pozdravov uvili žiaci miestnej základnej školy. Nejednému zo seniorov sa zaleskla slza v oku, hlavne, keď sa prihovárala ich vnučka či vnúčik.
Po krátkom pozdrave prítomných privítala starostka obce Želmíra Gonosová, ktorá ich pozdravila v mene svojom ako i v mene Obecného zastupiteľstva v Rožňavskom Bystrom. V jeseni života im popriala veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody, radosti z detí, vnúčat, božieho požehnania a aby sa ešte takto mnoho rokov stretávali.

Nezabudla pripomenúť sté výročie narodenia našej spoluobčianky pani Terézie Jančošekovej, ktorého sa v týchto dňoch dožila a ešte raz jej popriala veľa zdravia. Naša storočná teta nebola prítomná, ale starostka obce a zástupcovia OZ a OÚ ju navštívili v rodine a zablahoželali jej k tomuto krásnemu výročiu. Nie je veľa ľudí, ktorí si toho toľko pamätajú. Narodili sa ešte začiatkom minulého storočia a dnes pri plnom vedomí oslavujú výročie, ktoré sa nepodarí hocikomu, len vyvoleným. Načrieť do života takéhoto človeka a vybrať z neho všetko podstatné, dôležité, alebo zaujímavé je nemožné. Našej rodáčke bolo dopriate osláviť sté narodeniny, 36 500 prežitých dní, 100-krát opakované ročné obdobia, krásna životná púť – román človeka.

Na záver posedenia nasledoval program, ktorý pripravila DFS "Bystränky" pod názvom „Na hostinu v Bystrom...". Zase sme mali možnosť presvedčiť sa, že Bystrania sa nedajú zahanbiť. Nasvedčovala tomu kvalita tohto programu. Zase musím konštatovať, že DFS udržuje náš folklór, lebo slovenská ľudová pieseň je fenomén a poklad, ktorý stojí za to, aby sa  opatroval a zveľaďoval. Ďakujeme, za reprezentáciu a tešíme sa na ďalšiu.

Po programe sme si všetci pripili pohárom vína na zdravie a pochutili na dobrej večeri, ktorú pripravila naša pani kuchárka Marika Uhrínová.

V priebehu celého podvečera mali prítomní možnosť využiť individuálne bezplatné poradenstvo a absolvovať rôzne vyšetrenia - hmotnosť, cholesterol, podiel telesného tuku, meranie krvného tlaku a pulzu pracovníčkami z oddelenia podpory zdravia RÚVZ v Rožňave, za čo im patrí poďakovanie.

Počas večerného posedenia pribehla aj "tetka" z reklamy na dobrú bystränskú vodu, ale ako v televízii, tak i u nás, bola ňou obliata (vysvetlenie k tej fotke).

Táto oslava bola oslavou života a všetkým prajem, aby im na túto slávnostnú chvíľu zostali pekné a milé spomienky.
Želmíra Gonosová,
starostka obce
Rožňavské Bystré

{gallery}obsah/bystre/mesiac-ucty{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 4210 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!