×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/konf
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/konf
utorok, 29 jún 2010 09:51

Konfirmáciou potvrdili svoju krstnú zmluvu a prvýkrát pristúpili k sviatosti Večere Pánovej

Napísal(a) Marta Lajčáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V našom rožňavskobystranskom evanjelickom chráme sme mali vo štvrtú nedeľu po Svätej Trojici (27. júna 2010) slávnostné Bohoslužby. Svoju krstnú zmluvu si v ten deň prišli potvrdiť štyri dievčatá a boli konfirmované, a po prvýkrát pristúpili aj k sviatosti Večere Pánovej.
     Sú to: Evka Dovcová, Dominika Ďurská, Mirka Macková a Nikoleta Lalíková. Náš chrám sa pri tejto príležitosti naplnil oveľa väčším počtom ľudí, ako inokedy. Veď sa prišli potešiť ich rodičia, krstní rodičia, starí a prastarí rodičia a široká rodina i príbuzní. Prišli k nám aj spolusestry z fílie Rakovnica a bolo to úžasné. Zase po dvoch rokoch znela  mohutne v našom chráme pieseň evanjelickej mládeže "K trónu slávy Tvojej Hospodine..." Bol to krásny duchovný zážitok pre všetkých. Mladým konfirmandkám sa dostalo veľa Božieho požehnania a vrelé prijatie za členky do nášho cirkevného zboru.


     Teda aj po duchovnej stránke žije naša obec Rožňavské Bystré.
Ešte aj inak sa to prejavuje. Na vyučovanie konfirmácie chodili totiž od minulej jesene aj dospelí. Pán kaplán Mgr. Ján Gallo konfirmoval po Veľkej noci aj rodinu Gonosových.  Na budúci rok budú konfirmované zase dve dievčatá a dvaja chlapci. Ďakujeme rodičom, že Slovo Božie zasievajú do srdiečok detí. Veríme, že náš evanjelický zbor nezanikne a bude mať naďalej horlivých nasledovníkov.

Text a foto: Marta Lajčáková,
zborová dozorkyňa
Evanjelického cirkevného zboru a.v.
Rožňavské Bystré

FOTOGALÉRIA:

{gallery}kultura/konf{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 3734 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:24

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!