sobota, 09 február 2019 20:15

Za starostom obce Rakovnica Ľubošom Leštákom Doporučený

Napísal(a) LF
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Bolo to neuveriteľné, veď len pred niekoľkými dňami sa spolu s nami tešil zo života. Človek dokáže vzdorovať búrkam, musí však byť pripravený aj na najťažšie rany a vyrovnane očakávať aj chvíle, keď sa dielo musí uzavrieť. Jeho najbližší a obyvatelia obce Rakovnica sme zostali veľmi smutní zo správy, že nás navždy opustil náš priateľ, kamarát a starosta obce Rakovnica p. Ľuboš Lešták vo veku 45 rokov. Keď básnik pochopil neodvratnú blízkosť smrti, napísal: "Až zomriem, na svete nič sa nestane a nezmení, len ja stratím svoj život. Smrti sa nebojím, smrť nie je zlá, smrť je len kus života ťažkého; čo strašné je, čo zlé je, to umieranie je.“ 

V piatok, 1. februára 2019, vo večerných hodinách, v náručí priateľky Maťky a milovaných synov, tíško zaspal.

Bol veľký lokálpatriot, naviazaný na svoju rodnú obec, okolitú prírodu, kde poznal každé zákutie, bol naviazaný na ľudí a preto kandidoval na starostu obce. Komunálne voľby vyhral a tak pokračovala kariéra v náročnej, možno aj nevďačnej, ale pritom zaujímavej a záslužnej práci starostu obce. Prácu starostu, či skôr poslanie, vykonával s veľkou láskou, zodpovedne a oduševnene.

Jeho celoživotným krédom neboli siahodlhé prejavy, prázdne reči, ale činy. Všetci si v zármutku uvedomujeme, že človek, ktorý miloval život, je už bez života, bez ideálov, plánov, bez lásky, bez snov, bez všetkého, čo ho robilo živým. Namiesto nových stretnutí je nám súdené rozlúčiť sa s ním. V mene ZO JDS v Rakovnici, OO JDS Rožňava a KO JDS Košice sa mu touto cestou chceme poďakovať za jeho vrelý vzťah k seniorom,  za aktívny prístup k naplňovaniu ich cieľov, k spríjemneniu života rôznymi podujatiami. Ďakujeme. Odpočívaj, pán starosta, v pokoji, nech Ti je rakovnická milovaná zem ľahká!

Česť Tvojej pamiatke!

rako rako lestak DSCF0210 1 

Čítať 5466 krát Naposledy zmenené nedeľa, 10 február 2019 19:06

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!