piatok, 25 apríl 2014 19:58

Zochova divadelná Revúca sa tohto roku presťahuje do Tisovca

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ti zochov-tisovec1aKrajská súťažná prehliadka amatérskeho činoherného divadla a divadla mladých sa tohto roku presťahuje na tri dni z Revúcej do Tisovca a zmení sa aj jej názov na XXXX. Zochov divadelný Tisovec. Dôvodom zmeny je komplexná rekonštrukcia domu kultúry v Revúcej. Divadelníci sa v tomto meste predstavia od 29. apríla do 1. mája 2014 v mestskom kultúrom stredisku. Víťazi postupujú na celoštátnu súťaž ochotníckeho divadla dospelých a celoštátnu prehliadku divadla mladých. 
Ochotnícki divadelníci sa predstavia ako víťazi okresných súťaží v Banskobystrickom kraji rôznymi podobami pripravených predstavení. 
Diváci od utorka 29. apríla 2014, po slávnostnom otvorení o 9. hod., budú môcť sledovať vystúpenia divadelných súborov z rôznych častí kraja. Štúdio mladých pri divadelnom súbore J. Chalupku mesta Brezna uvedie Čechovove Tri jednoaktovky. Po nich sa predstaví Divadlo ZUŠ J. Cikkera z Banskej Bystrice Shakespearovým Hamletom v úprave kolektívu Divadla. Popoludní od 14. hod. divadelná scéna bude patriť Divadlu Stužka z Kokavy nad Rimavicou.

Predstavia sa Vodníkom napísanom na motívy básne K. J. Erbena. Potom sa predstaví Šuli Teatro pri ZUŠ v Poltári s hrou Vlada Moresa Tak to napíš, zlatíčko. Večer bude patriť Divadelnému súboru J. Chalupku mesta Brezna hrou Dany Turanskej Staroba.
zdt-divadlo2Najbohatším na vystúpenia divadiel bude streda 30. apríla. Už od rána si zahrajú až tri razy divadelníci z Rimavskej Soboty, ktorých doplnia ochotníci z Modrého Kameňa, Slovenskej Ľupče, Rimavskej Píly a zo Zvolena. Medzitým sa uskutoční vernisáž výstavy Výber z Letáv (viď pripojený plagát).
Keďže tretí deň je vyhradený aj na večerné slávnostné vyhodnotenie prehliadky, porota spolu s divákmi bude môcť sledovať už iba 4 predstavenia súťažiacich súborov. Svoje umenie budú môcť prezentovať herci Hriňovského divadla v hre Maji Zdurnej Fabríkovej: Metamorfóza ženy. Po ňom Dom chvály z Novej Bane sa predstaví hrou Petra Zvona Tanec nad plačom. Medzibrodské kočovné divadlo zahrá hru Miloša Gontka Hora volá a záver bude patriť Divadlu bez groša z Veľkého Krtíša, ktoré celé podujatie uzavrie hrou Zo života hmyzu od bratov Čapkovcov.
Krajskú divadelnú prehliadku v Tisovci zastrešuje Národné osvetové stredisko a záštitu nad ňou prevzal primátor Tisovca Peter Mináč.

 

Čítať 4098 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!