×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/jarna
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/plesivecka
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/jarna
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/plesivecka
utorok, 24 máj 2011 18:10

Jar je pre nás úžasná, svieža, dekorovaná prebúdzajúcim sa rastlinstvom i kvetenstvom Doporučený

Napísal(a) Dr. Jozef Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Po dlhej zime jar je celkovým osviežením na duchu i tele. Jar spájame s prebúdzaním sa rastlín a ich prechodom do nového životného cyklu. Prvé lístočky a kvety napovedia, o ktoré ročné obdobie ide. Slniečko je stále teplejšie. Pod jeho lúčmi sa prebúdza nielen príroda, ale aj ľudia. Sú zhovorčivejší, veselší, príjemnejší.
Aj Rakovnicu skrášlili jarné kvety v záhradkách, na lúkach. Rozkvitli stromy, rozvinuli sa orgovány. Tu treba pripomenúť, že obec patrí k podhorským sídlam a čo sa klímy týka, dosť ju ovplyvňujú Vysoké Tatry. Vzdušnou čiarou sú blízko. U nás oveľa neskoršie prichádza jar ako v iných, najmä teplejších oblastiach Slovenska. Máme krátke leto a dlhú zimu. Nehundreme na to. Využívame takú klímu, akú máme.

Tu kde žijeme je nám dobre a väčšina z nás by to nemenila. Na rovine by nám chýbali kopce a možno by nám bolo viacerým horúco.
Jar je pre nás úžasná, svieža, dekorovaná prebúdzajúcim sa rastlinstvom so svojím kvetenstvom. Je to energia, ktorá dodáva silu, elán, chuť do novej práce, tvorivé myšlienky.
Text i fotografie: Dr. Jozef Sabo

{gallery}obsah/rakovnica/jarna{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2820 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!