×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/mdd
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/kvety/jar
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/mdd
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/kvety/jar
pondelok, 07 jún 2010 23:23

Každým rokom Deň detí v Rakovnici má stúpajúcu tendenciu robiť niečo nové, zaujímavé, úžasné

Napísal(a) Dr. Jozef Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Plagáty boli rozvešané. Rozhlas oznámil, že bude Deň detí v Rakovnici. Po minuloročnej akcii všetci očakávali čo bude teraz. Oznam napovedal a čitateľov viedol k Harrymu Potterovi. V sobotu 5. júna na desiatu hodinu sa schádzali deti s rodičmi alebo staršími súrodencami do bývalej materskej školy.
Už z ďaleka ich vítal „Rokfort“ a čarodejnica na metle. V očakávaní výborného zážitku vchádzali do budovy. Prvá bola prezentácia a získanie „indexu“. Už po prvých krokoch sa dostali k čarovnému klobúku, ktorý ich rozdelil do skupín.


Ďalšia cesta viedla k „Veštici“. Kým sa niečo dozvedeli, museli pre to aj niečo urobiť. Preberanie a triedenie kopy, v ktorej boli ryža, fazuľa a kukurica chvíľu trvalo. No odmena bola sladká. „Dalo nám to zabrať," konštatovali poniektorí“.
I „Klubovňa“ bola zaujímavá. V nej sa tvorilo. Kolektívne kreslili, maľovali. Že čo? No predsa víťaznú vlajku. „Maľovanie nás potešilo," nezabudli sa pochváliť.
Cesta nekončila. Pokračovala súťažou „Metlobalom“. Dať prútenou metlou do malej bránky ľahkú loptičku? No neviem, neviem. Priznávame sa. Skúsili sme to. Nebolo to ľahké. Naše deti boli šikovné a dokázali to. „Prvýkrát som netrafil, ale potom hej," priznal sa jeden z účastníkov. Že toho už bolo dosť? Pozor! Nekončíme! Sme ešte len v dobrej polovici. A čo takto „ochrana proti čiernej mágii“? Tu si deti na vlastnej koži vyskúšali, že palička je kúzelná. Často znelo slovo „Preparo“. Bolo nielen kúzelné, ale aj účinkovalo, fungovalo!
Aj „Zakázaný les“ očaril. Tmavý, hustý. Len slabé červené svetielko ukazovalo, kde sa deti nachádzali. Zvládli to. Zážitky sa hromadili a už aj hlad sa ozýval. Dobre urobil. Pozvanie do jedálne len potvrdilo, že sa ani na to nezabudlo. Chutili špekáčiky i výborná limonáda.
Zábava pokračovala. Nasledovali športové hry, diskotéka. Aj počasie deťom prialo. Pekný slnečný deň mnohých vylákal von. Hojdačky fungovali, aj malá prechádzka potešila.
Každým rokom Deň detí má stúpajúcu tendenciu robiť niečo nové, zaujímavé, úžasné. Klub mladých v Rakovnici má tvorivý team. V spolupráci s obcou, zamestnancami obce dokázali deťom dať nezabudnuteľné zážitky. V akcii im pomohli aj sponzori. Vďaka všetkým akcia kulminovala do finále. Na jeho konci bola radosť, úsmev, potešenie, skvelé zážitky a nádherné spomienky.
7.6.2010
Text a foto: Dr. Jozef Sabo

FOTOGALÉRIA
{gallery}obsah/rakovnica/mdd{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2859 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:23

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!