×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/pavuk
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/ladovec
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/pavuk
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/ladovec
streda, 17 august 2011 21:44

Len pre zaujímavosť - všetky pavúky majú osem nôh a vedia tkať vlákna a siete Doporučený

Napísal(a) Dr. Jozef Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pavúky. Jedno ráno, po jemnom daždi, sa ochladilo. Môj pohľad upútali krásne pavúčie siete. Perfektný výtvor. Umelecké dielo. Zaujímavé na tom bolo, že vlákna boli obalené malými kvapôčkami vody. Vyzerali ako náhrdelníky.
Medzi brečtanom a záhradnými rastlinami sa kombinácia vlákien a kvapôčiek vody vo forme krištáľového náhrdelníka vynímali až do tej miery, že sa to žiadalo zvečniť fotoaparátom.
Vrátil som sa do bytu a v prvých slnečných lúčoch hľadal vhodnú polohu na fotografovanie. Cvak – jeden záber, cvak – druhý záber.
Pátral som po pavúkovi. Vedel som kde je, ale ako sa k nemu dostať?

Nechcel som ho vystrašiť, odohnať. Bol dobre schovaný. Čakal na  prílet potravy a nie na fotografa. Po čase sa predsa ukázal. Aspoň trocha.
Som rád, že sa mi podarilo urobiť zopár záberov. Po východe slnka sa už nedalo nič robiť. Už aj preto,  lebo slnko osušilo kvapky vody a už to také zvláštne nebolo.
Ináč pavúky sú veľmi užitočné. Netreba sa ich báť a nebodaj štítiť. Arachnofóbia nemá miesto v prírode. Pavúky zničia obrovské množstvo múch a iných škodcov. Len pre zaujímavosť - všetky pavúky majú osem nôh a vedia tkať vlákna a siete.
Text a fotografie: Dr. Jozef Sabo

{gallery}obsah/rakovnica/pavuk{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 3895 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!