×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/polovnicka/rakovnica/11
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/polovnicka/rakovnica/11
štvrtok, 16 jún 2011 13:37

Poľovníci združenia Gerlach sa držia hesla – ak chceme poľovať, musíme sa o lovnú zver aj starať Doporučený

Napísal(a) Dr. Jozef Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Rožňavský okres je bohatý na lesy, zverinu. Je samozrejmosťou, že má aj svoje poľovnícke združenia, ktoré sa pravidelne schádzajú a riešia aktuálne úlohy súvisiace s ich činnosťou, poslaním. Nie je to len o love, je to aj o starostlivosti o zver, najmä v zimných nehostinných mesiacoch.
Obec Rakovnica hostila 4. júna t.r. členov poľovníckeho združenia Gerlach za účasti starostu obce Rakovnica Ľuboša Leštáka. V združení sú poľovníci z Rudnej, Rakovnice, Rožňavského Bystrého a Honiec. Majú veľký revír. Účastníci zasadnutia, okrem klasických bodov rokovania, sa najviac zaoberali úlohou a poslaním každého poľovníka i združenia v revíre.

Starostlivosť o životné prostredie a lovnú zver, príprava krmiva, ochrana zveri, škodná, dodržiavanie predpisov, vyhlášok, nariadení, ochrana poľovníkov, spolupráca s veterinárom... To sú len útržkovite naznačené činnosti, ktoré poľovníci vykonávajú, realizujú a dodržiavajú.
Verte, poľovníci vedia čo robia. Záleží im na tom ako to v ich revíre vyzerá. Nie je to tak, ako sa laikom na prvý pohľad zdá. Pekná uniforma, pobyt na čerstvom čistom vzduchu, elegantná puška prehodená (podľa predpisu) cez plece a ďalšie vonkajšie efekty, nie sú všetko. Je za tým množstvo vynaložených finančných prostriedkov, materiálov, hodín na brigádach. Pre nich jednoznačne platí – ak chceme poľovať, musíme sa o lovnú zver aj starať. Robia to tak, a preto sa im aj darí.
Dr. Jozef Sabo

{gallery}obsah/polovnicka/rakovnica/11{/gallery}

Čítať 3162 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!