×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: /data/c/3/c30b962d-8472-4b0c-977e-da17c0d5a621/majgemer.sk/web/images/obsah/dobsina/kolaudacia
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/dobsina/kolaudacia
piatok, 25 november 2011 23:52

V Dobšinej slávnostne kolaudovali zrekonštruovanú centrálnu mestskú zónu Doporučený

Napísal(a) MG
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pred Radnicou mesta Dobšiná sa 25. novembra 2011 dopoludnia slávnostne kolaudovali námestie – centrálnu mestskú zónu. Kolaudačnú pásku prestrihol podpredseda Národnej rady SR a predseda strany Smer – SD Róbert Fico za spoluúčasti primátora mesta Dobšiná Karola Horníka. Na kolaudácii boli prítomní aj starostovia obcí Mikroregiónu Dobšiná a ďalší hostia. Za pomerne bohatej účasti občanov tohto bývalého banského mesta vystúpil v kultúrnom programe FS Gemer, miestny evanjelický cirkevný zbor a dychovka.
Podľa informácií získaných z portálu dobsina.sk na implementáciu projektu získalo mesto Dobšiná nenávratný finančný príspevok zo

štrukturálnych fondov Európskej únie na základe žiadosti predloženej v rámci výzvy Regionálneho operačného programu, opatrenie 4.1 Regenerácia sídiel. Projekt riešil rekonštrukciu centrálnej zóny mesta (Námestie baníkov). Realizáciou  zámerov projektu došlo k revitalizácii centrálnej zóny mesta, rekonštrukciou zelene a odpočinkových zariadení sa vytvorila odpočinková zóna. Projekt zároveň riešil rekonštrukciu a modernizáciu osvetlenia centrálnej zóny mesta, čím sa zvýši bezpečnosť obyvateľov a návštevníkov mesta a ekonomika prevádzky osvetľovacieho zariadenia. V rámci implementácie projektu sa vykonala rekonštrukcia miestnych komunikácií v centrálnej zóne, vytvoril sa chodník pre peších po oboch stranách centrálnej zóny mesta a odstránili sa výtlky a nerovnosti, čo prispelo k zvýšeniu bezpečnosti chodcov, zníženiu prašnosti a vylepšila sa celková estetika prostredia. Rekonštrukciou lávok cez miestny potok sa zvýšila bezpečnosť priechodov a estetická úroveň centrálnej zóny. 
Realizáciou týchto zámerov sa vytvorilo z centrálnej zóny mesta pre obyvateľov aj návštevníkov mesta príjemné prostredie pre využitie miestnych služieb aj odpočinok, čím sa výrazne zvýšila konkurencieschopnosť mesta v turisticky atraktívnom regióne.  
Celkové výdavky na projekt predstavovalio 1 058 464,58 €. Nenávratný finančný príspevok: 1 005 541,34 €. Tento projekt je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a vo výške 10 % zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.
Foto: Vladimír Václavík

{gallery}obsah/dobsina/kolaudacia{/gallery}
{jcomments on}

 

Čítať 3020 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:57

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.