×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/khkv/magda
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/folklor/fsgemer
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/khkv/magda
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/folklor/fsgemer
sobota, 03 júl 2010 09:52

Dobšinská strela zabudnutou traťou vyrazí z Košíc do Dobšinej už 10. júla

Napísal(a) Ľubomír Lehotský
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Toľko očakávaná jazda do Dobšinej je konečne tu! Napokon, odkedy sme zverejnili plán našich jázd historickým vlakom na rok 2010, najviac otázok sa dotýkalo práve Dobšinej. Po tejto trati  totiž osobný vlak naozaj neprešiel už viac ako 7 rokov.
V tomto roku už síce stará motorka M.131.1225, ktorú vypravuje Klub historických koľajových vozidiel, bola na trati č. 167 dvakrát (1 x  v Betliari a 1 x v Nižnej Slanej), tentoraz dorazí až na konečnú do Dobšinej. A nie hocijako. Až na malé výnimky, vlak bude zastavovať na všetkých zastávkach, skoro tak, ako v čase pravidelných vlakov. 
PROGRAM:
Samozrejme, aj tentoraz sme pre Vás v spolupráci so samosprávou pripravili zaujímavý program, ladený skôr historicky, turisticky

a národopisne.
Pri jazde do Dobšinej najprv zastavíme v Gočove, kde si pozrieme pamätnú izbu Jura Hronca, prvého rektora Vysokej školy technickej a obzrieme si starý evanjelický kostol z 18. storočia. Po krátkej exkurzii sa vrátime na zastávku a vlak nás odvezie do Vlachova, kde navštívime miestny kaštieľ a ľadovňu.
Po tejto prehliadke nás osobný motorový vlak Magda odvezie do Dobšinej, kde budú mať cestujúci takmer 4. hodinový voľný program, no ako sme sa dozvedeli, mesto Dobšiná sa chce pochváliť nielen svojimi pamiatkami, ale aj programom.
Tí, ktorý chcú absolvovať individuálny program, môžu vystúpiť v Betliari, kde je vzácny a pekný kaštieľ, alebo vo Vlachove, kde sa počas horúceho dňa môžu schladiť v tamojšom letnom kúpalisku.
KYVADLOVÁ JAZDA
Samozrejme, ani tentoraz sme nezabudli na obyvateľov doliny a obcí v blízkosti trate. Z Dobšinej vypravíme už o 12.30 mimoriadny vlak do Betliara a späť, pričom vlak bude zastavovať na všetkých zastávkach, aby sa historickou mašinkou mohol odviezť každý, kto sa dnu zmestí.
Veríme, že Vás jazda zaujme, pretože zviezť sa po celej trati z Rožňavy do Dobšinej osobákom už dnes nie je vôbec samozrejmé. Či sa nám takéto jazdy podarí zorganizovať aj na budúci rok, záleží aj na vašom záujme a ochote podporiť náš klub.

REZERVUJTE SI MIESTA!
Tešíme sa na Vás, ale prosím, už nezostáva veľa času do odchodu, preto zarezervujte si miesta mailom už dnes na našej adrese ! Kvôli Vášmu pohodliu a kvôli lepšej organizácii.
Ďakujeme.
Viac informácii nájdete na plagáte.
(KHKV)

{gallery}kultura/khkv/magda{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 3640 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!