×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/jarna/maj
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/rakovnica/dom/kdocu
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/jarna/maj
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/rakovnica/dom/kdocu
pondelok, 14 máj 2012 10:58

Príchodom jari ožilo všetko. Radosť je žiť a tešiť sa z krásy, ktorá sa nám núka Doporučený

Napísal(a) Dr. Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Jar. Po zime túžobne očakávaná. Prišla. Je tu. Sme radi. Pribudlo viacej svetla, tepla. Slnko prebudilo nielen prírodu, ale aj ľudí. Všetko ožilo. Kvety skrášlili lúky, lesy, záhrady. Radosť žiť a tešiť sa z krásy, ktorá sa vám núka.
Ožila aj Rakovnica, podobne ako všetky obce, mestá, celá krajina. Obec leží v západnej časti Rožňavskej kotliny. Rozkladá sa v údolí, kde sa stýka Slovenský kras so Slovenským rudohorím. Bližším určujúcim znakom je severná časť Plešiveckej planiny a južný svah Tureckej. Chotár je pahorkatinný až vrchovinový. Presne sa to ťažko definuje. Dalo by sa povedať, že podhorsko-horská obec.  Jednoznačne to ale nie je.

Dôležité je, že existuje, je naša, páči sa nám a je tu dobre žiť.
Pri prechádzke po obci sa nedalo ísť len tak, bez fotoaparátu. Mali sme ho so sebou, a preto to neostalo bez jarných záberov. Pomocou nich vám ukazujeme ako vyzerá naša jarná Rakovnica. Sme na ňu hrdí. Veď aj návštevníci tejto stránky ste hrdí na svoju obec, mesto. Tak to je. Veď miesto kde žijeme je naše. Kus z našej úžasnej planéty, ktorá nám dáva všetko, čo potrebujeme a máme. Nech je nám všetkým len dobre. Tešme sa navzájom.
Text a foto: Dr. Sabo
{gallery}obsah/rakovnica/jarna/maj{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2648 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!