×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/ratkova/netopiere
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/ratkova/netopiere
nedeľa, 13 január 2013 13:35

V tomto volebnom období je na čele Ratkovej už štvrtý občan Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

O Ratkovej sme sa na stránke Maj Gemer zmieňovali väčšinou s jej obdobím v dávnej, či nedávnej minulosti. V súčasnosti sa Ratková, obec v našom Gemeri, dostáva do povedomia väčšinou s výkonmi funcie svojich starostov. Všimla si to aj agentúra TASR, ktorá pred pár dňami uverejnila svoju najnovšiu informáciu z tejto obce. Aby ste boli informovaní aj prostredníctvom našej stránky, dovolili sme túto informáciu uverejniť. Píše sa v nej: „Inventarizácia obce je v súčasnosti

hlavnou náplňou práce nového zastupujúceho starostu v Ratkovej v okrese Revúca Ján Bobrovského. Vo funkcii vystriedal Arpáda Brydzáka, ktorý z tohto postu odstúpil po právoplatnom rozsudku. Ako pre TASR povedal Bobrovský, úradu sa ujal bez akýchkoľvek skúseností v komunálnej politike.
Počas aktuálneho volebného obdobia orgánov samospráv obcí je na čele Ratkovej už štvrtý človek. Pôvodný víťaz starostovských volieb Milan Fakla sa vzdal po nátlaku obecných poslancov. Zastupoval ho Roman Chicho, ktorý sa neskôr stal riadnym starostom ako víťaz doplňujúcich komunálnych volieb. Vedenia obce sa oficiálne vzdal pre zdravotné problémy, avšak v súčasnosti čelí viacerým obvineniam. Jeho zástupcom sa stal Arpád Bryndzák. Toho právoplatne odsúdili za marenie úradného rozhodnutia. Po doplnení poslaneckého zboru vedie v súčasnosti dedinu Ján Bobrovský. "Doteraz som nemal žiadne skúsenosti s komunálnou politikou a snažím sa predovšetkým zorientovať sa v problematike. V súčasnosti prebieha inventarizácia a mojou prvoradou úlohou je dať do poriadku práve tieto veci," povedal Bobrovský.
Nový termín doplňujúcich volieb do orgánov samospráv obcí, v rámci ktorých si budú voliť riadneho starostu Ratkovej, zatiaľ nie je známy. Predpokladá sa, že predseda Národnej rady SR by ich mohol vyhlásiť na jún. "Neviem, či sa budem uchádzať znovu o stoličku starostu. Je toho naozaj dosť. Zatiaľ neviem, do čoho sa budeme môcť pustiť, ale určite treba opraviť miestne cesty a dokončiť kanalizáciu. Stretol som sa už aj so zástupcami Občianskeho združenia Naša Ratková a dohodli sme sa, že spoločne pripravíme dôstojnú oslavu 600. výročia prvej písomnej zmienky o obci. Problematickú zmluvu o prenájme obecných lesov súkromnému podnikateľovi sme zatiaľ neriešili. Čakáme, či si nájomca doplatí zvyšnú dlžnú sumu," dodal zastupujúci starosta Ratkovej."
(Zdroj: TASR)

{jcomments on}

 

Čítať 4213 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!